El raper Pablo Hasel participa d’una xerrada sobre la llibertat d’expressió a l’Ateneu d’Hostafrancs

L'organització independentista Poble Lliure va organitzar, dissabte a la tarda, la xerrada "Llibertat d'expressió en perill d'extinció" a l'Ateneu d'Hostafrancs. El debat va comptar amb les intervencions de cinc membres de la Plataforma d'Encausats de l'Operació Aranya.

El raper Pablo Hasel participa d’una xerrada sobre la llibertat d’expressió a l’Ateneu d’Hostafrancs

L’organització independentista Poble Lliure va organitzar, dissabte a la tarda, la xerrada “Llibertat d’expressió en perill d’extinció” a l’Ateneu d’Hostafrancs. El debat va comptar amb les intervencions de cinc ponents que formaven part de la Plataforma d’Encausats de l’Operació Aranya, una operació duta a terme per la Guàrdia Civil per perseguir l’enaltiment del terrorisme a les xarxes socials.

La primera part de les intervencions es van centrar en explicar els casos personals dels cinc ponents i va seguir amb un debat que va animar al públic a fer les seves preguntes. Entre els encausats es trobava el raper i poeta català Pablo Hasél, jutjat el passat 1 de febre a l’Audiència Nacional, i a qui li demanen dos anys i nou mesos de presó, una multa de 40.500 euros per delictes d’apologia del terrorisme, calúmnies i injuries contra la corona i institucions de l’Estat. Està acusat per la lletra d’una cançó i 62 missatges de Twitter escrits entre 2014 i 2016: “Es pensen que si no parles a favor de la lluita armada, no pots patir la repressió però en els meus tuits no hi ha cap expressió a favor de la lluita armada. Són crítiques a la monarquia, és denunciar fets. I crec que aquest discurs que estava molt estès a Catalunya i en l’independentisme més burgès de què si fem les coses de forma totalment pacífica, no hi haurà repressió. Ha quedat demostrat un altre cop, no només amb el procés català sinó també amb la meva condemna i moltes més, que per molt que no facis enaltiment de la lluita armada pots patir igualment la repressió si estàs fent mal al règim”, va afirmar durant el debat.

Guillem Fuster i Arkaitz Terrón, membres de l’organització Poble Lliure, també detinguts i jutjats, van parlar de la seva experiència i van reflexionar sobre la situació actual a Catalunya: “Veus una situació complexa perquè tenim un mandat independentista d’una majoria social i una implantació necessària d’un referèndum que es va fer l’1 d’octubre, i alhora, una repressió per part de l’Estat que ha volgut xafar qualsevol aspiració d’alliberament del nostre país, digues-li 155, digues-li quatre presos republicans, digues-li exiliats, etc. Per tant, estem en una situació que és més necessària que mai fer una definició de l’estratègia independentista i com culminar el procés de ruptura democràtica amb l’estat espanyol. Fàcil no serà, però possibilitats i opcions hi ha”, expressaven.

xerradallibertatexpressioateneuhostafrancsmarcde2018-02

xerradallibertatexpressioateneuhostafrancsmarcde2018-03

Compartir: