El Punt Multimèdia de la Casa del Mig comença a imprimir obridors de portes i adaptadors de mascaretes a més de les viseres de protecció

El Punt Multimèdia de la Marina també s'ha incorporat a les instal·lacions de la Casa del Mig per unir forces amb el punt santsenc en la producció de viseres de protecció facial. Ara mateix són quatre persones treballant amb sis impressores en 3D.

El Punt Multimèdia de la Casa del Mig comença a imprimir obridors de portes i adaptadors de mascaretes a més de les viseres de protecció

El Punt Multimèdia de la Marina també s’ha incorporat a les instal·lacions de la Casa del Mig per unir forces amb el punt santsenc en la producció de viseres de protecció facial amb impressores 3D. A més, han començat a fabricar obridors de portes i adaptadors de mascaretes per fer-les més còmodes. Helena Marín, treballadora del Punt Multimèdia de la Marina, recorda que “la Casa del Mig i el Punt Multimèdia de la Marina som el mateix equip”, com que ells tenen instal·lacions més grans “vam decidir unir la nostra impressora al seu espai per treballar millor”. Ara mateix són quatre persones treballant amb sis impressores en 3D. La seva iniciativa “s’afegeix a la dels ateneus de fabricació que va començar a coordinar l’Ajuntament de Barcelona”. D’aquesta forma, “han estat quatre setmanes de treball intensiu”, destaca Marín. A nivell d’organització, “cada visera s’imprimeix en entre una i dues hores, i mentre tallem amb làser unes altres viseres”. Així poden enviar tant aquestes màscares de protecció a hospitals i centres sanitaris com a entitats de serveis socials que treballen presencialment als nostres barris, com la Fundació Canpedró, l’ONG el Gra de Blat o el Grup de Solidaritat de Sant Medir.

Com a novetat, des del centre han començat a imprimir obridors de portes i adaptadors a les mascaretes per facilitar la seva subjecció. “Com que per obrir portes s’ha de tocar sempre el pom i pot ser un lloc on contagiar-se, hem començat a imprimir un aparell per obrir portes sense tocar-les”, detalla Marín. El mateix equip de dissenyadors que va fer el model de viseres ha estat l’encarregat de dissenyar aquests obridors. “Així tots treballem amb la mateixa base i serveixen igual”, recorda Helena Marín. També explica que “com que molts sanitaris tenen molèsties amb les mascaretes per portar-les tantes hores, hem fet com un adaptador que fa més còmode el seu ús”.

impressores3dpuntmultimediacasadelmigabrilde2020-01

impressores3dpuntmultimediacasadelmigabrilde2020-03

Fotos: FAB Casa del Mig

Compartir: