El projecte #LinkaSants vol connectar les diferents entitats del nostre barri en un mapa amb codis QR

Una dotzena de persones que pateixen algun trastorn mental o una disfunció psicosocial participen d'aquest projecte coordinat pel Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, on es vol fomentar el coneixement de les entitats del barri, millorar l’ús de les noves tecnologies i potenciar les relacions socials.

El projecte #LinkaSants vol connectar les diferents entitats del nostre barri en un mapa amb codis QR

El Grup Connectats a l’Ona, del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, ha posat en marxa el projecte #LinkaSants per a connectar les diferents entitats del nostre barri. Aquest treball es realitza amb la tasca de sis homes i sis dones, d’entre 18 i 65 anys, que pateixen algun trastorn mental o una disfunció psicosocial. Amb aquest projecte es vol fomentar el coneixement de les entitats del barri, millorar l’ús de les noves tecnologies i potenciar les seves relacions socials.

A través del programa #LinkaSants, les persones participants visiten el teixit associatiu, a qui fan entrevistes i, aquestes, es presenten en un mapa amb codis QR on es podran veure els diferents reportatges amb entitats com la Federació de la Festa Major de Sants o els Castellers de Sants. Segons Mònica Morales, educadora social del projecte, “el millor és poder passar per les associacions que ells escullen i veure’ls assumir les responsabilitats per aconseguir les seves fites”. Amb tot, s’aconsegueix conèixer i treballar amb noves tecnologies i conèixer el seu propi barri. D’aquesta manera, els propis usuaris poden conèixer noves entitats.

La Susanna, participant del projecte, recorda que aquest treball va néixer quan “l’any anterior vam treballar amb un calendari amb música, vam veure que una idea així era possible i l’hem anat formant”. En aquest sentit, en David, també participant, explica que el què volen és “conèixer el barri, que les entitats ens puguin conèixer i així amb les TIC explicar les seves històries”. Tal i com detallaven en la seva visita i entrevista a Sants 3 Ràdio, inclou un mapatge del barri de Sants amb la localització específica de les associacions i entitats a les quals s’entrevistarà. Arran del contacte amb aquestes entitats i les entrevistes fetes, es realitzarà un treball d’edició de reportatges, es difondran els resultats del projecte arreu del barri i a través de les xarxes socials.

projectelinkasantssantjoandedeumaigde2019-01

projectelinkasantssantjoandedeumaigde2019-02

projectelinkasantssantjoandedeumaigde2019-03

Compartir: