El procés participatiu per definir els usos del futur equipament del carrer Diputació d’Hostafrancs es farà entre abril i juliol

L'Associació de Veïns i Veïnes d'Hostafrancs i la FAECH demanen que s'hi faci un casal de gent gran, on també s'hi puguin acollir entitats. Els comerciants de Creu Coberta aposten per destinar els baixos de l'edifici al Meeting Point. L'equipament municipal de 3.500 metres quadrats de sostre, no seria una realitat fins a finals de la legislatura vinent.

El procés participatiu per definir els usos del futur equipament del carrer Diputació d’Hostafrancs es farà entre abril i juliol

El procés participatiu que ha de servir per definir els usos que tindrà el futur equipament que s’ha de construir al carrer Diputació amb Creu Coberta del barri d’Hostafrancs, formarà part del projecte de definició del Pla d’Equipaments de la zona centre de Sants-Montjuïc, és a dir, dels barris de Sants, Sants-Badal, la Bordeta, Hostafrancs i Font de la Guatlla. “El procés vol combinar una mirada global d’aquests barris i, per tant, respondrà a les necessitats i reivindicacions de tots els barris, ja que molts d’aquests equipaments seran compartits per veïns de diferents barris”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

Durant el pròxim Consell de Barri d’Hostafrancs es presentarà un estudi de balanç i un inventari d’equipaments dels cinc barris. Aquest document servirà per treballar i concretar les necessitats per als 10 anys vinents. Entre els mesos d’abril i maig es farà una sessió a cadascun dels barris de la zona centre del districte “per identificar i contrastar les demandes en matèria d’equipaments. A cadascun dels cinc barris, també s’instal·larà un taller d’informació al carrer per copsar l’opinió del veïnat”, segons el gerent.

Durant els mesos de maig i juny es faran dos tallers deliberatius “per posar en comú la priorització d’equipaments de cada barri”, i ja al mes de juliol “acabaríem amb el procés participatiu, amb les conclusions que serviran per redactar el Pla d’Equipaments”. A partir de l’estiu, doncs, es podran definir els usos del solar de 3.500 metres quadrats de sostre del carrer Diputació, i no es descarta fer “una sessió específica més monogràfica sobre aquest equipament”.

Actualment, encara és complicat parlar de com serà l’edifici i en quins terminis i pressupostos s’executarà, ja que encara no se saben els usos que tindrà. Tot i això, Jiménez avança que “l’equipament serà una realitat de cara al mandat que ve, i durant el període 2020 i 2023 podríem acabar-lo de treballar”.

Els veïns critiquen que aquest procés participatiu “arriba tard” i que en aquest solar “hi ha poca reserva de sòl per a equipaments, i caldrà filar molt prim a l’hora de veure les necessitats d’ara i d’un futur”, comenta Jordi Clausell de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs. Respecte als usos, considera que “falten equipaments per la gent gran i per les entitats”, i reclama una seu per l’associació veïnal.

Els comerciants de Creu Coberta creuen que els baixos del futur equipament haurien d’acollir l’espai del Meeting Point, actualment traslladat, provisionalment, al carrer Llobet. El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas  defensa que els futurs locals del carrer Diputació es destinin a un ús comercial i no a equipaments per a gent gran, ja que “això donaria beneficis molt importants al comerç de la zona”. En aquest sentit, considera que “el casal de gent gran, que és molt necessari, es podria fer molt més ben fet en una altra zona, com és la plaça Joan Pelegrí, un espai molt més tranquil”.

La Federació d’Entitats, Associacions i Comissions d’Hostafrancs opina que cal treballar per definir “un equipament multidisciplinari i que pugui ser per aquelles entitats que necessitin aquest espai” i creu que cal tenir en compte la demografia del barri, “segurament tenim una població envellida i per tant potser caldria veure d’encabir un equipament per a gent gran”.

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-01

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-02

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-03

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-04

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-05

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-06

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-07

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-08

obrescarrerdiputaciocreucobertamarcde2018-09

Compartir: