El primer parc de l’esport “Open Camp Europe” obrirà en 5 mesos a l’Anella Olímpica de Montjuïc

El parc que rebrà 1,4 milions de visites durant els primers anys, comptarà amb 10 experiències reals, exhibicions, espectacles, espais urbans, botigues, restaurants, museus, i cada dia es farà una cerimònia d’espectacle de clausura. El director d’Open Camp, Paco Medina, ens avança alguns dels detalls del nou parc que s'inaugurarà el 16 de juny.

El primer parc de l’esport “Open Camp Europe” obrirà en 5 mesos a l’Anella Olímpica de Montjuïc

El pròxim 16 de juny s’inaugurarà el nou parc de l’esport a l’Anella Olímpica de Montjuïc. Open Camp Europe serà pioner a tot el món i oferirà experiències esportives, amb l’objectiu que els visitants visquin en primera persona les emocions de practicar el seu esport preferit en escenaris reals on han competit els seus ídols. “Volem crear i estructurar una oferta de lleure i entreteniment amb experiències associades al major entreteniment del món que és l’esport”, assegura Paco Medina, director d’Open Camp, qui considera que l’Anella Olímpica de Barcelona és “un continent únic, mancat de contingut pel qual es va fer, que és l’esport”. El parc que rebrà 1,4 milions de visites durant els primers anys comptarà amb 10 experiències reals, exhibicions, espectacles, espais urbans, botigues, restaurants, museus, i cada dia es farà una cerimònia d’espectacle de clausura. A més, s’ampliaran els espais verds de l’Anella Olímpica i s’incorporaran carrils per a bicicletes.

Es tracta d’un projecte sostenible que no ha comptat amb cap tipus d’inversió pública. De fet, en els darrers tres anys Open Camp ha invertit 1,2 milions d’euros, i en 18 mesos en preveu invertir 10 milions més. Medina assegura que no es desenvoluparan més infraestructures urbanístiques de les que hi ha. Les persones tindran accés a més instal·lacions sense necessitat de comprar l’entrada, de manera que s’optimitzaran espais que actualment ja existeixen, però que estan tancats com l’Estadi Olímpic, on es preveu localitzar la majoria d’atraccions i experiències esportives, l’INEFC, el Museu Olímpic, la Torre Telefónica, els camps olímpics de Hockey i Basebaall, etc. D’aquesta manera qualsevol membre de la família que visiti el parc “podrà sentir l’experiència que fins ara només l’han sentida esportistes d’elit”. El director d’Open Camp també s’ha compromès a garantir l’accessibilitat i la participació de tothom eliminant les barreres arquitectòniques. El preu que et permetrà portar una polsera per gaudir de totes les experiències durant un dia serà de 28 euros per persona, tot i que si es va en grup, aquest serà de 17,5 euros.

El parc que obrirà  durant 230 dies a l’any preveu generar un impacte de 120 milions d’euros en el conjunt de la ciutat. En aquest sentit, el districte de Sants-Montjuïc serà beneficiat. Medina assegura que després de parlar amb el teixit associatiu, veïnal i institucional dels nostres  barris avança que “l’activitat generarà riquesa, activitat, dinamisme i llocs de treball des del primer dia”. En aquests moments l’equip el conformen 90 professionals, amb una previsió d’arribar als 240 treballadors. Tot i això, segons un estudi de l’UPF un total de 950 persones, de manera indirecta i induïda, sortiran beneficiades econòmicament, comptant amb un lloc de treball. També veuen favorable una millora del transport públic en l’entorn, ja que “amb aquesta activitat farà que l’autoritat de la qual depèn el transport públic vegi que és necessari cobrir-la amb una bona freqüència i un bon servei”.

presentacioopencampmontjuicgenerde2016-02

presentacioopencampmontjuicgenerde2016-03

presentacioopencampmontjuicgenerde2016-04

presentacioopencampmontjuicgenerde2016-05

Compartir: