El Poble-sec celebra el Carnaval i recupera la típica cassola de carnestoltes

El centre cívic El Sortidor del barri del Poble-sec va fer passar un divertit i esbojarrat matí de dissabte de Carnaval a uns quatre-cents veïns i veïnes amb la tradicional Rua, un espectacle d'animació infantil i la típica cassola de carnestoltes. [[Vegeu fotos]]

El Poble-sec celebra el Carnaval i recupera la típica cassola de carnestoltes

El centre cívic El Sortidor del barri del Poble-sec va fer passar un divertit i esbojarrat matí de dissabte de Carnaval a uns quatre-cents veïns i veïnes. Ho va fer amb la tradicional Rua de Carnestoltes, que l’entitat organitza des de fa 14 anys, i on van participar els Tabalers del Poble-sec tot recorrent alguns carrers del barri, fent gresca i xerinola amb famílies senceres disfressades. La Ludoteca del Poble-sec també van sumar-se a la rua amb una comparsa de petits i grans disfressats d’indis i vaquers.

Al migdia, tal com comentava Núria Aguade, directora del centre cívic, la Cremallera Teatre va oferir un “espectacle de disbauxa, alegria i ple de música per tot arreu”, que va fer ballar a desenes de famílies i petits. Una tercera activitat, que enguany els poblesequins van recuperar, va ser la cassola de carnestoltes, un plat típic que es cuinava abans durant el Dijous Gras a la ciutat. Prop d’una cinquantena de persones van degustar aquest costum gastronòmic del passat segle XIX, en aquesta ocasió cuinat pel vallesà Pep Salsetas. Tot i això, segons la Marta, també encarregada de preparar la cassolada, aquest plat remunta a receptaris del segle XV, per bé que s’ha anat transformant al llarg dels anys: “És una cassola de carn de porc, xai i pollastre, relativament oblidada, sobretot a Barcelona, on fins al segle XIX era molt típica, quan les famílies la preparaven a casa i la portaven al forn de la ciutat per coure-la”.

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-16

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-01

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-02

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-03

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-04

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-05

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-06

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-07

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-08

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-09

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-10

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-11

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-12

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-13

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-14

carnavalpobleseccentrecivicelsortidormarcde2017-15

Fotos: Kike Fernández

Compartir: