El Plenari del Districte proposa a Lluïsa Puigardeu i el BAM per les Medalles d’Honor de la Ciutat

Dijous es va celebrar el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc, on també es va debatre sobre el futur del Paral·lel, el nou punt d'assessorament energètic de la Marina, el pla d'Equipaments del Poble-sec, la conservació del dipòsit trobat a les obres de Diputació, el Bus 91 o les futures instal·lacions de Magòria. [[Vegeu fotos i video]]

El Plenari del Districte proposa a Lluïsa Puigardeu i el BAM per les Medalles d’Honor de la Ciutat

El primer Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc d’aquest 2018 va tractar diversos dels projectes i iniciatives que s’estan executant als nostres barris. La sessió celebrada dijous al vespre a la sala de plens de la Seu del Districte, va començar amb la presentació de dues mesures de govern. Per una banda, la consellera de govern de la Marina, Esther Pérez, va parlar de l’obertura d’un nou punt d’assessorament energètic al Centre Pepita Casanellas i del programa “A la Marina, posem tota l’energia!”: “La iniciativa està pensada per potenciar la detecció de la pobresa energètica a la zona”. Per l’altra banda, la consellera Carolina López va anunciar diverses accions per revitalitzar l’avinguda del Paral·lel del barri del Poble-sec. Mitjançant una dotació de mig milió d’euros, durant els pròxims tres anys, s’executaran diverses accions sobre el comerç de proximitat, la cultura o l’espai públic.”Es tracta d’un marc de desenvolupament socioeconòmic i cultural que posa l’accent en la recuperació de l’espai públic pel gaudi del veïnat, la inclusió social i la cultura de base comunitària”.

Més tard, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va començar el seu informe fent un record a Joaquim Forn, qui fou regidor adscrit dels nostres barris, exigint l’alliberament dels presos polítics, o sinó, “almenys, l’apropament a Catalunya per raons humanitàries”. També fa fer un repàs de les diferents accions engegades en el marc del Pla de Barris de la Marina, com és el nou local del projecte Imagina’t i la nova ubicació del futur Centre d’Atenció Integral de la Marina. A més, va destacar l’aposta pels nous allotjaments provisionals de la Bordeta i la detecció i posterior aturada de les obres del fons d’inversió Norvet i que ha servit per lluitar contra la gentrificació del Poble-sec: “Això no ho podem permetre, i quan comprovem i acreditem aquesta pràctica fraudulenta aturem les obres” explicava la regidora. Finalment, va explicar la proposta de la Superilla d’Hostafrancs i l’encabiment de l’Escola Municipal de Música a l’edifici a mig fer que el consistori va comprar a l’Orfeó de Sants, entre d’altres.

Ja en la part decisòria, es va aprovar per unanimitat proposar el lliurament de la Medalla d’Honor de Barcelona 2018 a la bordetenca Lluïsa Puigardeu per promoure el Grup de Solidaritat de la parròquia de Sant Medir i al club Bàsquet Ateneu Montserrat que enguany celebra el seu 90è aniversari. Amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció d’ERC, també es va donar llum verda al Pla Especial Integral que ha de permetre la construcció d’un hotel de 408 persones al carrer Alts Forns de la Marina.

Seguidament, en la part d’impuls i control, amb els vots favorables de tots els grups i l’oposició de la CUP, es va aprovar la proposició del Grup Municipal Demòcrata en què demanava avaluar la tasca del projecte “Murs Lliures” que promou l’art urbà en espais públics del Poble-sec. “Si no es fa un seguiment acurat, veiem que tota la potencialitat que pot tenir aquest projecte, queda coixa. Ara tenim un Parc de les Tres Xemeneies que presenta una imatge tètrica, tot està pintat. Això és una situació a la qual no hem d’arribar. Per això, creiem que s’ha de mantenir aquest projecte”, deia el conseller-portaveu demòcrata als nostres barris, Sergi Sarri.

La proposició d’ERC instava a museïtzar i fer visible el dipòsit d’aigua localitzat durant les obres d’obertura del carrer Diputació, a Hostafrancs. En aquest sentit, Jordi Fexas, conseller-portaveu republicà creu que “és una oportunitat per mantenir part del patrimoni històric i arquitectònic del barri i que dóna identitat a Hostafrancs”. En aquest sentit, Mercè Velilla, presidenta de la Fundació Joan Pelegrí i Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs van prendre la paraula en el plenari expressant la necessitat de preservar la troballa. La proposta va acabar aprovada amb l’abstenció de Barcelona en Comú i la CUP

El Pla d’Equipaments del Poble-sec va centrar dues de les proposicions que també es van aprovar. Amb l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la CUP, es va tirar endavant la declaració del PSC en què demanava definir el projecte del nou equipament de la Satalia, al Poble-sec, de la mà de les entitats, veïnat i grups municipals del barri, amb la possibilitat d’encabir un emplaçament esportiu. El conseller-portaveu socialista, Albert Deusedes, va recordar que les entitats, clubs i associacions “fa anys que esperen un espai per practicar esport, entrenar, competir i reunir-se”, i considerava que “l’equipament no ofereix cap agressió a la muntanya, i dóna vida a l’entorn i pal·lia un problema tècnic”. A la vegada, amb l’abstenció de tots els partits polítics i el vot favorable de Barcelona en Comú, des de la CUP també es va aprovar la demanda d’ampliar el termini del procés participatiu d’aquest pla, per poder estudiar millor el projecte de l’equipament de la Satalia i arribar a un consens sobre els futurs usos amb el veïnat. “Volem que s’obri un nou espai participatiu que acosti els valors de sostenibilitat, i que és una proposta transversal i que es recullin les sensibilitats veïnals envers la protecció de la muntanya”, comentava la consellera-portaveu cupaire Neus Roca, que s’estrenava en el ple.

Amb els vots a favor de tots els grups excepte la CUP que va votar en contra, el plenari també va aprovar la proposició del conseller-portaveu de Ciutadans, David Labrador, perquè es faci un seguiment dels assentaments urbans irregulars i del sensellarisme a la muntanya de Montjuïc: “Els assentaments irregulars han augmentat a la muntanya, i tenim queixes de gent sense llar i no es busquen solucions, sobretot a les Hortes de Sant Bertran, al mirador del Poble-sec o al parc de la Font Florida”.

I per unanimitat, es va aprovar la proposició del Partit Popular, que ha de servir per incrementar els recursos econòmics per garantir la conservació i el manteniment de les infraestructures del Cementiri de Montjuïc. El conseller-portaveu del PP a Sants-Montjuïc, José Antonio Calleja, va criticar que “l’Ajuntament només inverteix el 29% dels beneficis del cementiri en el seu manteniment. Així, en els darrers 10 anys, només s’ha invertit 1 de cada 4 euros”.

Altres temes que també van portar els grups municipals al plenari va ser la proposta d’estudiar el desviament del recorregut de l’autobús 23 per dins del barri de Can Clos. També l’augment dels grafits a les parets i mobiliari urbà dels nostres barris i dotar d’uns serveis mínims l’edifici de la Casa de la Premsa del Poble-sec. Finalment també es va demanar al govern de tornar a convocar a la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta per definir el disseny, els usos i equipaments del futur espai de Magòria.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell Plenari del Districte:

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-01

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-02

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-03

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-04

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-05

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-06

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-07

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-08

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-09

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-10

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-11

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-12

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-13

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-14

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-15

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-16

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-17

consellplenarisantsmontjuic1demarcde2018-18

Compartir: