El Pla d’Equipaments del Poble-sec finalitza la fase de recollida de propostes

Entre les propostes més demanades hi ha un casal de joves, un espai per a la gent gran, un poliesportiu i més espais per famílies i nens. Algunes d'elles s'inclouran en els 10.000 metres quadrats que es distribuiran, a través d'un pla funcional, entre els nous equipaments de la Satalia i del Palau de la Premsa

El Pla d’Equipaments del Poble-sec finalitza la fase de recollida de propostes

El Pla d’Equipaments del Poble-sec continua el seu procés d’elaboració col·lectiva a través de la veu dels veïns i veïnes del barri. Durant els darrers vuit mesos s’han organitzat diverses trobades i xerrades per recollir les propostes d’equipaments, com per exemple fa una setmana, on desenes de persones van participar en la sessió de debat que va servir per prioritzar les propostes d’equipaments. “L’objectiu és transformar el barri del Poble-sec tenint en compte la mirada de les veïnes i les seves necessitats”, deia Carolina López, consellera de govern del barri.

Arran d’aquestes xerrades s’han detectat diverses necessitats, com “un casal de joves, un espai per a la gent gran, un poliesportiu, més espais per famílies i nens”. Les propostes que es van recollir es van presentar i separar per seccions: propostes viables, propostes en procés i propostes no viables. Al llarg de la xerrada, aquestes van ser debatudes i avaluades pels participants i aquelles que siguin més necessàries s’inclouran en els 10.000 metres quadrats que es distribuiran, a través d’un pla funcional, entre els nous quipaments de la Satalia i del Palau de la Premsa.

“Les propostes de la gent han sigut molt variades i algunes, fins i tot contradictòries, per això necessitem fer una priorització”, puntualitzava López. Els espais que els veïns van demandar com a usos prioritaris pels futurs equipaments del barri van ser els destinats a “la criança compartida i al suport de famílies i infants, com ara ludoteques i espais de reforç; un espai autogestionat per realitzar tallers, espais per a joves, un casal per a joves, espais per les entitats culturals i pels castellers del barri, i espais pel gaudi de la gent gran”, explicava López.

Les veus crítiques també van arribar durant el debat, per protestar sobre el nou equipament de la Satalia que, segons alguns veïns, dificultaria l’accés a la muntanya de Montjuïc. Tot i això, López justificava que amb aquest edifici “es facilitarà l’accés i es podrà transitar d’una manera més fàcil cap a la muntanya”, ja que “serà integrat en el paisatge, no serà invasiu, fet amb coberta vegetal i, fins i tot, hi haurà un ascensor per garantir l’accessibilitat a la gent gran”.

Algunes entitats i els col·lectius del barri també van participar al debat, com l’Alfredo del CooperaSec i de la Comissió de la Casa de la Premsa, que va defensar la necessitat de seguir treballant per “fer un espai on lligui un assessorament, una formació, un seguiment, i un acompanyament per projectes cooperatius al barri”.

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-01

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-02

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-03

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-05

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-06

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-07

reunioplaequipamentspoblesecalbaredanovembrede2017-08

Compartir: