El periodista Jesús Martínez presenta el seu últim llibre “Un país llamado Zona Franca”

La biblioteca Francesc Candel va acollir la presentació d'aquest treball periodístic, on Martínez entrevista a 51 veïns i treballadors dels barris de la Marina, acompanyades d’algunes cròniques. [[Vegeu fotos]]

El periodista Jesús Martínez presenta el seu últim llibre “Un país llamado Zona Franca”

L’escriptor i periodista del nostre barri, Jesús Martínez, va presentar dimecres el seu últim llibre “Un país llamado Zona Franca”, en un acte a la biblioteca Francesc Candel de la Marina. Martínez, que va iniciar la seva trajectòria a diverses publicacions locals de la Marina i a l’Informatiu de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, va conèixer i va aprendre del mític veí mariner Francesc Candel.

El llibre és un treball periodístic on Martínez entrevista a 51 veïns i treballadors dels barris de la Marina, acompanyades d’algunes cròniques, amb “l’objectiu d’explicar la realitat d’aquests carrers a ple any 2019”, explica. I recorda que han estat triats de forma totalment aleatòria, “de fet uns m’han portat als altres”. Tot plegat, amb l’objectiu “d’homenatjar la memòria i la vida d’un territori desconegut”. En aquestes entrevistes parla amb persones de tots els perfils: homes, dones, joves i més grans. També persones migrades. Lluny dels barris del segle XX on predominava la migració d’altres punts de l’estat, tal i com s’explica als llibres de Paco Candel com ‘Els altres catalans’, Martínez parla amb persones vingudes de països com Sri Lanka i que ara creixen i viuen als barris de la Marina.

L’autor també ha volgut deixa palès el canvi que han patit aquests barris. “Tot i que evidentment hi ha una mirada al passat i com era abans aquesta zona, parlo del que ara és principalment un polígon industrial amb moltes barriades”, recorda Martínez. I matisa que “no és un cant al passat i a les masies i conreus que hi havia, sinó un estudi del present”. Amb tot, l’autor recorda que “avui en dia els barris de la Marina i de la Zona Franca són molt eclèctics, sí que tenen personalitat però és molt difícil fer una definició exacte dels seus col·lectius”.

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-01

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-02

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-03

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-04

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-05

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-06

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-07

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-08

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-09

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-10

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-11

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-12

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-13

presentaciollibreunpaisllamadozonafrancajesusmartinezjuny2019-14

Fotos: Ángel Rabaneda.

Compartir: