El passat obrer revolucionarà el carrer Sagunt durant la Festa Major d’enguany

Una fàbrica tèxtil de finals del segle XIX i principis del segle XX plena de telers, xemeneies i màquines de vapor ocuparà el carrer Sagunt durant la Festa Major de Sants. La comissió de festes santsenca ha volgut reflectir la figura del burgès i la de l'obrer en el seu guarnit. [[Vegeu fotos]]

El passat obrer revolucionarà el carrer Sagunt durant la Festa Major d’enguany

Una fàbrica tèxtil de finals del segle XIX i principis del segle XX plena de telers, xemeneies, màquines de vapor ocuparà el carrer Sagunt durant la seva festa major, amb l’objectiu d’ensenyar els elements principals que hi havia als recintes fabrils durant aquella època. Així, la comissió de festes santsenca ha volgut reflectir la figura del burgès i la de l’obrer i “donar-li un punt de vista a la reivindicació obrera que tanta falta fa aquests dies”, segons Cristina Grasset, membre de la comissió.

Per elaborar el decorat estan utilitzant grans quantitats de garrafes, cartó, teles i llençols reaprofitats o que els ha cedit el veïnat. També estan comptant amb l’ajuda d’una fàbrica tèxtil que els està facilitant material, sobretot rodets. “I com si no en tinguéssim prou amb la muralla de 1714 que vam fer per la festa major del 2014, aquest any ens hem tornat a embolicar amb els tetrabrics i hem tornat a fer una gran entrada, aquesta vegada per la fàbrica que ocuparà el nostre carrer”, exclama la Cristina.

El sostre d’aquest carrer estarà format per un teixit de teles, i la portalada principal serà una gran façana de tipus modernista, “en principi amb un rellotge, si dóna temps de fer-ho”, puntualitza en Roger, encarregat de la decoració de la portalada. Abans d’entrar per aquesta, però, ens trobarem amb una reixa que semblarà feta de ferro forjat. “La idea és que a través de la portalada, la gent pugui entrar i tenir la sensació que és un obrer que treballa a la fàbrica, com si passes per la màquina de fitxar dels obrers. També hi haurà el despatx del director que serà l’interior d’una casa de veritat, però es veurà per fora…”, detalla Grasset.

En relació a la programació d’activitats, el carrer organitzarà actes per a tots els públics. Dissabte, per començar amb la festa major, la nit serà relaxada amb un concert de blues. Diumenge, organitzaran una festa de l’escuma, i a la nit es projectarà una pel·lícula a la fresca. Dimarts hi haurà una nit de rock, hip hop i hard rock amb grups del barri. També se celebrarà una botifarrada i una fideuada, i hi haurà havaneres com tots els anys. Pels més petits, vindrà la companyia de titelles “Vergés”, es farà una xocolatada infantil i aquests podran gaudir dels jocs d’aigua que, de ben segur, els faran passar la calor. Com a novetat, dijous actuarà un grup de cabaret. Divendres podrem gaudir del concert de Cesk Freixas, dissabte punxaran música el DJ MariCarmen i el DJ Mata, tots dos faran una batalla de música “petarda”.

Finalment, Grasset espera que enguany “vingui gent, encara que no som un carrer de pas. Volem que tothom s’ho passi bé i que respectin la decoració del carrer. També, la nostra intenció és fer podi, encara que mai se sap si ho aconseguirem”.

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-14

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-01

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-02

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-03

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-04

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-05

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-06

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-07

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-08

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-09

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-10

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-11

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-12

guarnitfestamajordesantscarrersagunt2017-13

Compartir: