El Parc de l’Espanya Industrial i la Rambla de Sants s’omplen d’activitats infantils per Festa Major

El Parc de l'Espanya Industrial i, enguany com a novetat, els Jardins de la Rambla de Sants van ser escenari dilluns, d'un ampli ventall d'activitats, tallers, demostracions i actuacions que van fer gaudir d'una manera lúdica i divertida a centenars de joves i petits dels nostres barris. [[Vegeu fotos]]

El Parc de l’Espanya Industrial i la Rambla de Sants s’omplen d’activitats infantils per Festa Major

El Parc de l’Espanya Industrial i, enguany com a novetat, els Jardins de la Rambla de Sants van ser escenari dilluns, d’un ampli ventall d’activitats, tallers, demostracions i actuacions que van fer gaudir d’una manera lúdica i divertida a centenars de joves i petits dels nostres barris.

Els actes unitaris de la Festa Major de Sants van començar a les deu del matí, al costat de la Casa del Mig, on Ambulàncies Catalunya van explicar als més petits com han d’actuar en situació d’emergència. També van poder veure el funcionament d’una ambulància per dins: “Als nens els hi fa molta gràcia, s’emocionen i et pregunten perquè serveixen alguns dels aparells que tenim”, detallava en Josep Maria. En aquest punt, la Rosa va dibuixar una ambulància, “m’agraden molt, perquè pots anar a recollir la gent que s’ha fet mal i la pots portar a l’hospital”, deia la nena, que té clar que de gran vol ser “infermera, veterinària, policia i tot el que sigui per ajudar als altres”. Just al costat, Aigües de Barcelona va organitzar un munt de jocs perquè els menuts poguessin aprendre, d’una manera interactiva, quin és el cicle que fa l’aigua.

Paral·lelament, als Jardins de la Rambla de Sants, la companyia Xucrut Teatre va representar l’obra Simplicitats, amb el lema “la vida és joc”. Famílies senceres van gaudir de l’espectacle que va estar acompanyat de tocs d’humor i que va servir per posar “la imaginació i el joc” com a eixos vertebradors per millorar les relacions amb els fills i filles, i amb criatures. “No hem d’oblidar l’esperit del joc, la complicitat, la comicitat, l’humor i la simplicitat, que és un regal de la vida i que els nens tan connectats”, deia l’Ainoa, actriu de la companyia. Al migdia, la Taula Intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va encarregar-se de combinar la música, la dansa i la poesia en un espectacle farcit de corrents artístics d’arreu del món. A més, la companyia L’Ou Ferrat va refrescar a tots els que s’apropaven amb jocs d’aigua, danses i música.

A la tarda, centenars de bombolles gegants van volar entre els arbres del Parc de l’Espanya Industrial. La xafogor que feia va garantir la formació de les bombolles amb facilitat sense que aquestes s’evaporessin o es petessin. Així ho va fer saber en Salvador, organitzador de l’activitat: “Si el dia és lleig i ennuvolat, les bombolles viuen molt més perquè l’evaporació s’atura bastant”. L’escola santsenca d’educació lliure Tata Inti també va oferir un espai de joc creatiu. En aquest, famílies amb bebès de 0 a 3 anys van jugar amb materials, que van servir per desenvolupar els seus sentits, “tenim material no estructurat i tou, hi ha cotxes, construccions, paneres, un trenet, jocs simbòlics…”, relatava la Mercè, la directora del centre.

Ben a prop, el Club Beisbol Barcelona va donar l’oportunitat a petits i grans a practicar el beisbol, “és una manera de donar a conèixer aquest esport”, comentava el president de l’entitat, Josep Juaneda. “D’aquí han sortit jugadors que estan a les nostres categories inferiors”, va fer saber. També, el grup de música “La Cuca de Mil Colors” va omplir d’animació i xerinola a la canalla. Durant tota la tarda, la Recicleta Music Ban, format per un conjunt de músics, va recórrer el parc interpretant cançons, amb la finalitat de conscienciar al veïnat en separar els residus. En aquest sentit, durant tot el dia es va instal•lar un Punt Verd Mòbil, per dipositar piles, oli, roba, etc.

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-01

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-02

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-03

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-04

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-05

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-06

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-07

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-08

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-09

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-10

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-11

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-12

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-13

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-14

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-15

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-16

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-17

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-18

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-19

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-20

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-21

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-22

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-23

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-24

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-25

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-26

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-27

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-28

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-29

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-30

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-31

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-32

actesunitarisfestamajordesantsagostde2017-33

Compartir: