El nou Punt de Defensa dels Drets Laborals de Sants-Montjuïc vol combatre la precarietat a la feina

Per tal de donar resposta als santsencs i les santsenques que treballen en situació de precarietat, un nou Punt de Defensa dels Drets Laborals ubicat a la segona planta de la seu del Districte de Sants-Montjuïc assessora a treballadors i treballadores.

El nou Punt de Defensa dels Drets Laborals de Sants-Montjuïc vol combatre la precarietat a la feina

Per tal de donar resposta als santsencs i les santsenques que treballen en situació de precarietat, un nou Punt de Defensa dels Drets Laborals ubicat a la segona planta de la seu del Districte de Sants-Montjuïc assessora a treballadors i treballadores, així com a contractants que hagin pogut detectar la vulneració dels seus drets a la feina. El servei s’ofereix des del setembre amb la col·laboració de Barcelona Activa i s’emmarca en una de les línies estratègiques del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc 2017-2021.

Als barris de Sants-Montjuïc hi ha situacions amb precarietat laboral. Així ho afirma David González, tècnic de proximitat de Barcelona Activa. “Sobretot, volem donar resposta a la situació de precarietat de la dona en el mercat laboral i tot el que té a veure amb l’economia de les cures”. En els darrers anys, la crisi econòmica ha agreujat aquest problema: “Ens hem trobat amb molta feina no regularitzada i persones sense tots els drets, i per això creiem que cal lluitar contra tot això”, afegeix González.

Per rebre l’assessorament per part d’advocats laboralistes, qualsevol veí o veïna pot apropar-se sense cita prèvia els dimarts a la tarda o els divendres al matí. Fins ara, segons explica Patrícia Ortega, advocada laboralista, “ens hem trobat molts casos de persones que és ens pregunten si els hi estan pagant la nòmina correctament, si les cotitzacions s’ajusten al que cobren, i també trobem casos d’acomiadament i volen saber si la liquidació que els paguen està correcte, etc.” Actualment, són moltes les persones treballadores que “es descuiden de molts drets laborals per alt. La majoria de la gent té un gran desconeixement que al final els hi juga en contra”.

A més de les atencions individuals, des del Punt de Defensa dels Drets Laborals de Sants-Montjuïc s’organitzen diverses xerrades de formació i sensibilització, com la que s’ha celebrat aquest dimecres al barri i on s’han explicat els drets de les persones treballadores en matèria de conciliació de la vida familiar i laboral. A més, el 24 d’octubre a la tarda es farà una nova xerrada sobre els drets laborals bàsics a la Lleialtat Santsenca. L’objectiu d’aquesta prova pilot és donar-li continuïtat a partir del gener.

noupuntinformaciolaboralsantsmontjuicoctubrede2018-02

noupuntinformaciolaboralsantsmontjuicoctubrede2018-03

Compartir: