El nou mòdul de l’estació d’autobusos de Sants arriba després de tres anys de retard

L'estació d'autobusos del carrer Viriat comptarà amb una nova caseta d'atenció a l'usuari i de venda de tiquets de 400 metres quadrats, que substituirà els dos mòduls que hi havia fins ara. D'altra banda, el Districte segueix treballant amb Adif per assolir el compromís de remodelar i ampliar l'Estació de Sants.

El nou mòdul de l’estació d’autobusos de Sants arriba després de tres anys de retard

L’estació d’autobusos de Sants comptarà amb una nova caseta d’atenció a l’usuari i de venda de tiquets que substituirà els dos mòduls que hi havia fins ara. La infraestructura de 400 metres quadrats serà més transparent, acollirà tots els serveis d’una estació d’autobusos i serà accessible per persones amb diversitat funcional. Les noves instal·lacions  s’ubicaran junt davant del pas de vianants d’accés a l’estació i al costat del mur de la rampa de sortida del pàrquing soterrani del carrer Viriat. Durant aquestes setmanes s’està treballant en la seva construcció, que obliga a tallar intermitentment un dels dos carrils d’autobús. El nou mòdul es preveu acabar a finals de març.

L’execució del projecte s’ha fet esperar, ja que després d’arribar a un acord amb el concessionari de l’estació i amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, Adif va reclamar la propietat dels terrenys: “Vam haver de fer una petició de cessió d’ús que ha anat retardant els terminis. En el moment que teníem la cessió, els acords pressupostaris què havia arribat la concessionària amb la constructora ja havien caducat i, per tant, van haver de tornar a negociar”, detalla Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

D’altra banda, el Districte segueix treballant amb Adif per assolir el compromís de remodelar i ampliar l’Estació de Sants. Segons Jiménez, “Adif té la voluntat d’ampliar l’estació de Sants, ja que ha quedat petita” i avança que “ha promès de nou fer alguna actuació dirigida a millorar la circulació de Rodalies, veurem si després això es concreta”. En tot cas, Jiménez assegura que “no es farà l’ampliació que inicialment s’havia plantejat”. Abans, però, el gerent reivindica que el Ministeri de Foment dignifiqui i soterri els edicles que hi ha a la plaça dels Països Catalans.

El veïnat que viu al voltant de l’estació celebra l’actuació, i creuen que el futur mòdul servirà per posar fi a la situació amb què es troben ara: “Hem tingut problemes greus, amb gent esperant al carrer, brutícia i orins, ja que els usuaris no tenien accés als lavabos del mòdul que hi havia”, explica Lucia Reina, veïna de la zona. Considera, però, que el nou mòdul no és una solució definitiva, i creu que aquesta hauria de passar pel soterrament de l’estació: “És un pegat més, és una petita solució, però sabem que hi ha poca voluntat per part d’Adif i del Districte de lluitar per aconseguir aquest compromís”.

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-01

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-03

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-04

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-05

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-06

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-07

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-08

noumodulestacioautobusosdesantscarrerviriatmarc2018-09

Compartir: