El nou grup de salut “Projecte VNB” ofereix xerrades sanitàries a Font de la Guatlla

Dimarts a la tarda es va organitzar la tercera ponència d'aquest cicle, en què es van tractar diferents aspectes psicosocials en el càncer, a càrrec de la directora de psicologia de la Fundació per l'Educació Pública i la Formació en Càncer, Tània Estapé. [[Vegeu fotos]]

El nou grup de salut “Projecte VNB” ofereix xerrades sanitàries a Font de la Guatlla

El nou grup de salut “Projecte VNB” conjuntament amb la vocalia de salut del barri de Font de la Guatlla, han iniciat un cicle de xerrades al centre cívic de Font de la Guatlla per informar al veïnat sobre diferents aspectes de la salut. La santsenca Núria Izquierdo, impulsora d’aquesta iniciativa juntament amb la infermera Victòria Benítez, explica que la sensibilitat envers la salut que li va generar els dos càncers que va patir, van servir per elaborar aquest projecte. Izquierdo considera que “la informació, la salut i el coneixement són elements claus de la societat, i els volem interactuar entre els professionals i el veïnat”.

Dimarts a la tarda es va organitzar la tercera ponència d’aquest cicle, en què es van tractar diferents aspectes psicosocials en el càncer, a càrrec de la directora de psicologia de la Fundació per l’Educació Pública i la Formació en Càncer, Tània Estapé. Izquierdo diu que per superar un càncer és molt important tenir “una bona actitud, t’ajuda en el dia a dia”, per bé que, “si tens ganes de plorar, també tens dret a estar trist”. Segons Izquierdo els veïns valoren “positivament aquestes xerrades i estan molt interessats”, tot i que també creu que cal sensibilitzar més d’aquests temes a la ciutadania. A les properes xerrades s’informarà dels testaments vitals, d’aspectes de ginecologia i d’oncologia.

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-01

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-02

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-04

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-05

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-06

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-07

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-08

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-09

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-10

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-11

xerradasalutcentecivicfontdelaguatllamarcde2017-12

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: