El nou Grup de Delinqüència Urbana ja actua a Sants-Montjuïc

Es tracta d’un grup de la guàrdia urbana del districte especialitzat en seguretat ciutadana, que combat principalment els furts i altres infraccions contra el patrimoni. Aquests dies s'han centrat a l’estació de Sants i entorns, els eixos comercials de Sants i Creu Coberta, el Poble-sec i l’entorn de les Fonts de Montjuïc i el MNAC.

El nou Grup de Delinqüència Urbana ja actua a Sants-Montjuïc

El nou Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Barcelona ja s’ha posat en marxa al districte de Sants-Montjuïc des del passat 6 d’octubre. Es tracta d’un grup especialitzat en seguretat ciutadana que combat principalment els furts i altres infraccions contra el patrimoni. L’intendent de la policia municipal a Sants-Montjuïc, Sergi Amposta, qualifica que aquest projecte és una “tasca de la Guàrdia Urbana en la que ha d’incrementar la seva activitat en la seguretat ciutadana”.

El GDU de Sants-Montjuïc, està molt vinculat amb els altres grups d’altres districtes de Barcelona, on des de fa uns anys ja funciona aquest servei, com Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí. Així doncs, amb la posada en marxa, l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana passen a comptar amb quatre grups operatius, consolidant així la seva presència als districtes de més afluència de ciutadans. A més, Amposta explica que “estem treballant amb Mossos d’Esquadra amb qui col·laborem estretament, mantenim reunions periòdiques a nivell de comandaments per redirigir els GDU de Mossos i de Guàrdia Urbana en aquells carrers on tenim els furts”. Concretament, Amposta detalla que “cada dia surten un comandament i sis agents destinats a aquesta tasca, principalment en horari de tarda tot i que aquest és flexible, i per tant, en uns horaris de màxima afluència de vianants, turistes, comerç”. Finalment, l’àmbit d’actuació on més estan actuant aquests dies són  “l’estació de Sants i entorns, els eixos comercials de Sants i Creu Coberta, el Poble-sec i l’entorn de les Fonts de Montjuïc i el MNAC”.

entrevistasergiampostaoctubrede2014-02

Compartir: