El nou CAP del carrer Roger obrirà a partir del 22 de juliol i podrà atendre prop de 25.000 persones

Fa gairebé tres anys que es va haver de tancar el Centre d’Atenció Primària Carreras Candi i els seus serveis es van traslladar provisionalment a Sants, ara amb aquest ambulatori es recupera el servei sanitari per al barri. El CAP obrirà de dilluns a divendres en horari de vuit del matí a vuit del vespre.

El nou CAP del carrer Roger obrirà a partir del 22 de juliol i podrà atendre prop de 25.000 persones

El nou Centre d’Atenció Primària del carrer Roger, al barri de Sants-Badal, entrarà en ple funcionament el proper dilluns 22 de juliol. Fa gairebé tres anys que es va haver de tancar el CAP Carreras Candi i els seus serveis es van traslladar provisionalment a Sants, ara amb aquest ambulatori es recupera el servei sanitari per al barri i es millora substancialment a nivell d’infraestructures. Judit Company, infermera adjunta a la direcció, detallava que “es podran atendre un total de 25.000 ciutadans del barri de Sants-Badal, a l’antic CAP podíem atendre entre 14 i 15 mil persones”. Amb aquest augment de zona d’influència hi haurà, com a especialitats cardiologia, pneumologia, al·lergologia, pisquiatria, psicologia, neurologia, urologia, digestiu, dermatologia i endocrinologia. El CAP obrirà de dilluns a divendres en horari de vuit del matí a vuit del vespre.

Tot i aquest número de població a qui li toca anar a aquest centre per ubicació, Company explica que per llei cada persona pot escollir el seu metge. Així que es podria augmentar el nombre de persones ateses, tot i que evidentment amb alguns condicionants. Hi ha la llei de lliure elecció de metge, “no podem negar l’atenció a altres persones, però han de tenir en compte que, per exemple, no podran rebre atenció domiciliària”, apunta Company.

A més, entre altres novetats aquest CAP també augmentarà el nombre de persones que hi treballaran. En total hi haurà dotze metges de capçalera i dotze infermeres, dos més que anteriorment, i deu persones a administració, que en un futur també s’augmentaran. Entre altres, Company recorda que “podrem fer ecografies, farem crioteràpia i tindrem tot un munt de millores tant de serveis com d’espais”.

Les obres del centre sanitari van acabar al mes de maig i van tenir un cost de prop de 2 milions d’euros. Un cop acabades, l’Ajuntament va entregar l’equipament a l’Institut Català de la Salut i aquest temps entre el final d’obres i la inauguració ha estat per la compra i instal·lació de tot el mobiliari “Ja ha arribat tot el material, ho anirem col·locant tot i aquest divendres es fa la mudança definitiva”, detalla.

Dissabte al matí es farà la inauguració oficial del CAP Roger amb una jornada de portes obertes inclosa.

facananoucapcarrerrogersantsbadaljuliolde2019-02

facananoucapcarrerrogersantsbadaljuliolde2019-03

Compartir: