El Mercat d’Hostafrancs ultima la reubicació d’algunes parades i demana un manteniment més intens

Les darreres setmanes, les parades de la part esquerra entrant pel carrer Vilardell s’han mogut a la zona central per donar continuïtat al comerç i no haver-se de trobar amb parades buides. Amb aquest trasllat, l’espai que hi ha darrere l’Opencor fins al final del mercat ha quedat buit i l'Ajuntament encara no ha decidit que s'hi farà.

El Mercat d’Hostafrancs ultima la reubicació d’algunes parades i demana un manteniment més intens

El Mercat d’Hostafrancs es troba en una fase de remodelació, les parades de la part esquerra entrant pel carrer Vilardell s’han mogut a la zona central per donar continuïtat al comerç i no haver-se de trobar amb parades buides. Els comerciants demanen a l’Ajuntament un millor manteniment de l’espai del mercat i es troben pendents d’establir un calendari d’actuacions amb l’Institut Municipal de Mercats. En aquest sentit, el president de l’Associació de Comerciants del Mercat d’Hostafrancs, Òscar Alonso, detalla que “l’octubre del 2017 les pròpies parades van demanar el trasllat, als darrers mesos la majoria ja s’han mogut i estem pendents d’ultimar el trasllat de dues parades tot trobant l’ubicació idònia i el finançament de l’Institut Municipal de Mercats”. Alonso afegeix que “hi havia la demanda perquè les parades es trobaven en un cul de sac, sense visibilitat, i així, traslladats, l’oferta de comerços és més compacte i no deixem a cap parada de banda”.

Amb aquest trasllat, l’espai que hi ha darrere l’Opencor fins al final amb la sortida a carrer Vilardell queda buit. Per ara no hi ha una proposta ferma, es tracta d’una dependència municipal i el propietari és l’Ajuntament amb la gestió de l’Institut Municipal de Mercats. Alonso explica que “Opencor, un dels nostres associats, ens va demanar per la viabilitat de l’espai, però va ser només una pregunta”. En aquest sentit, una de les opcions és “traslladar els lavabos en aquest espai, a peu de carrer, ja que ara es troben en una planta baixa”. Sobre aquest servei, una opció podria ser fer-los de pagament, ja que “sovint venen turistes als lavabos sense consumir, així almenys seria una font de manteniment de l’espai”.

Per la seva banda, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, explica que els hi consta que “hi va haver un acord per a les millores al mercat durant el 2018, però que en calen més al llarg del 2019″. Sobretot, tenint en compte algunes àrees que els hi cal un manteniment més intens que ja es va evidenciar amb els aiguats d’aquest agost. D’altra banda, el president dels paradistes hostafranquins comenta que “encara no sabem en què consistiran les actuacions ni tenim cap data marcada”. La coberta del mercat és d’uralita i data del 1968, no s’ha canviat mai. Després dels aiguats de l’agost, tot i tanta pluja, el mercat no s’ha inundat mai i per tant creuen que “el problema és de falta de manteniment”. Per això els comerciants exigeixen “el manteniment corresponent”.

Per últim, des de l’Institut Municipal de Mercats expliquen que “aquest moviment de parades és un tret comú en diferents mercats”. I, concretament sobre la possibilitat d’ampliació de l’Opencor, cosa que el propi establiment va consultar, des de l’Institut detallen que no els hi consta cap novetat sobre aquest fet.

trasllatparadesmercathostafrancsfebrerde2019-02

trasllatparadesmercathostafrancsfebrerde2019-03

trasllatparadesmercathostafrancsfebrerde2019-04

Compartir: