El grup musical santsenc Desconeguts comença la gravació del seu primer disc

Aquesta formació de cinc joves nascuts l’any 1991, ja porten més de sis anys tocant junts i ara busquen donar un pas endavant i publicar el seu primer disc. Per això estan realitzant una campanya per tal de poder finançar aquest nou projecte. [[Vegeu entrevista]]

El grup musical santsenc Desconeguts comença la gravació del seu primer disc

Desconeguts és un grup musical santsenc format per cinc joves nascuts a l’any 1991. Ja porten més de sis anys tocant junts i ara busquen donar un pas endavant i publicar el seu primer disc. Per això estan realitzant una campanya per tal de poder finançar aquest nou projecteés una forma simpàtica de fer-ho perquè no és una simple donació que queda en res si no que hi ha tot un seguit de recompenses que nosaltres donem a qui ens ajuda” diu l’Arnau. Durant l’entrevista també ens ha acompanyat l’Enric i en David per explicar-nos com estan preparant aquest nou somni per ells.

 

Desconeguts per què? Encara creieu que sou desconeguts?

Arnau- Cada cop menys, òbviament molt menys del que ho érem al principi. El nom ve d’una història que es remunta a tercer d’ESO i bé, es va quedar així per tal de que algun dia a les entrevistes sonés irònic.

 

Quin tipus de música toqueu?

Arnau– El denominador comú de tots és el rock, encara que hi han pinzellades d’altres estils per intentar sonar més original. Però, bàsicament és rock que és el que ens agrada més.

 

Fins i tot heu compartit escenari amb els Lax’n’Busto, com va estar l’experiència?

Arnau– Això va ser el 2012, fa dos anys. Va ser molt divertit perquè Lax’n’Busto és un referent al rock català i llavors el fet de poder tocar amb ells, xerrar una estona i fins i tot donar-li una maqueta que a més ens va contestar que li agradava molt i que seguíssim així. Això ens ajuda a créixer com a banda.

Enric–  I sobretot la gent que ens va conèixer allà, ja que a l’endemà teníem moltíssimes mencions al Twitter elogiant-nos. Això també va ser molt profitós.

 

Ara dieu que voleu treure un disc, com i quan vau decidir fer aquest gran pas?

David– La veritat és que portàvem temps pensant que havíem d’estructurar les nostres cançons per demostrar qui som i presentar-ho a la gent. Quan teníem material suficient va sorgir la idea de fer-ho, va ser al nostre local de treball, a Gràcia

Arnau- Vam haver de marxar del barri perquè portàvem assajant al carrer Gavà sis anys.

David- Òbviament es van ajuntar moltes coses i vam creure que el moment va ser apropiat per fer-ho.

 

Des de quan esteu treballant amb el disc?

Arnau- Hi han cançons que pràcticament tenen dos anys i d’altres que tenen pocs mesos, vull dir, ha sigut un procés llarg. El moment de plantejar-nos sèriament fer un disc però va ser fa uns 3 o 4 mesos.

 

I quan el tindreu llest?

Arnau– No ho sabem però està clar que seguirem gravant fins mitjans de juliol. Ja vam començar el passat dilluns a gravar les bateries del disc i ara ja durant la setmana que ve començarem amb les guitarres i el baix.

 

Per tant us queda un estiu de molt de treball, oi?

Arnau– Per nosaltres no és dur, és més, és un privilegi poder gravar a l’estudi. Sempre anem amb moltes ganes i totes les crítiques que ens puguin fer sempre és constructiu i ens ajuda a millorar. També hem de buscar un disseny pel disc, fer les còpies, etc. Molt de treball, si.

Enric- També és molt divertit, perquè els temes tenen com vida pròpia i al llarg dels anys molts han anat evolucionant… A més, per nosaltres tancar obres sempre és un procés molt bó.

Arnau-  És com un pintor, que mai acaba de pintar un quadre i un dia diu “doncs prou, es queda així”

 

En aquest sentit, l’Enric ens avançava abans que esteu realitzant una campanya per tal de poder finançar el nou projecte. Què demaneu? Com us pot ajudar la gent que us escolta ara?

Arnau–  Vam fer aquesta campanya per tal de que aquesta gent ens ajudés, si vol. I és una forma simpàtica de fer-ho perquè no és una simple donació que queda en res si no que hi ha tot un seguit de recompenses que nosaltres donem a qui ens ajuda. Així funciona aquesta campanya. Hi han donacions petites a les quals li regalarem el disc quan el tinguem o samarretes del grup o altres recompenses com pizzes familiars o concerts en acústic. Ho fem per tal de que la gent vegi que el projecte el fem tots junts i després rebran quelcom de gratitud. També posarem un apartat al disc d’agraïment amb tots els noms dels que ens han ajudat.

 

Llavors, la gent ha de contactar amb vosaltres o com?

Arnau– També poden buscar a Google “Verkami” i allà veuran que és súper fàcil.

 

Aquest és un projecte important, quins són els temes que heu seleccionat?

Arnau– Són un conjunt de 12 temes més una peça instrumental i els hem seleccionat mitjançant els que creiem que ens defineixen més, ja que teníem molts però vam acabar meditant que era millor crear-ne de nous i de més qualitat.

 

Hem de dir que hi ha un tema que està triomfant aquests dies, el que parla del desallotjament de Can Vies. Qui va tenir la idea?

Enric– Doncs estava al sofà i tenia ganes de tocar la cançó del Soldadet de Manel i vaig buscar els acords i com som del barri i teníem el tema de Can Vies molt present va anar sorgint una lletra i quan la vaig escriure li vaig comentar a l’Arnau

Arnau– Jo estava al metro i en aquell moment estava abarrotat de gent i llavors li vaig dir que sí i com tenim al Youtube un canal on expliquem el dia a dia del grup, doncs ho vam publicar allà

David– Només dir que no sortirà al disc, aquesta cançó.

Arnau– També hem cantat nadales amb les nostres lletres, també al tramvia i bé, a vegades ens agrada fer aquest tipus de música…

 

Totes les cançons les escriviu vosaltres? 

 Arnau– Efectivament

 

Això no és gaire fàcil, qui s’encarrega?

Arnau– És curiós, a vegades fas lletres i quan les escoltes semblen massa infantils

David– No és com l’anglès que qualsevol frase et queda bonica i publicitària… El català ha de ser més elaborat, les lletres transmeten igual però semblen més serioses.

Arnau– Lo bo és que som 5 i tots participem. Estem molt compensats, alguns tenen bones nocions musicals i d’altres que es dediquen més al tema de les lletres.

Compartir: