El Grup d’Arquitectes del Poble-sec proposa crear una superilla al barri

La iniciativa de crear una superilla es va presentar al veïnat dijous al vespre, durant un debat que es va celebrar al centre cívic El Sortidor. Proposen una superilla delimitada per l'avinguda del Paral·lel, el carrer Lleida, el passeig de l'Exposició i el carrer Radas, tot connectant la plaça de Margarida Xirgu amb la resta del barri.

El Grup d’Arquitectes del Poble-sec proposa crear una superilla al barri

La iniciativa de crear una superilla es va presentar al veïnat, dijous al vespre, durant un debat que es va celebrar al centre cívic El Sortidor. El Grup d’Arquitectes del Poble-sec es va constituir fa més d’un any i, actualment, el conformen veïns que tenen coneixements d’arquitectura: “Tenim la inquietud de com podem treballar per millorar la vida dels ciutadans, perquè el barri sigui més amable, tot recollint les inquietuds veïnals”, explica Santi Santos del Grup d’Arquitectes del Poble-sec.

Per una banda, volen connectar la plaça de Margarida Xirgu amb la resta del barri: “És l’espai públic més gran del barri, amb 1,5 hectàrees de superfície. Volem trencar la barrera que ara existeix amb els carrers Concòrdia i Puríssima Concepció”, segons Santos. Per altra banda, proposen una superilla delimitada per l’avinguda del Paral·lel, el carrer Lleida, el passeig de l’Exposició i el carrer Radas: “Volem proposar que en aquest àmbit es pacifiquin els carrers per recuperar-los per a l’ús de la ciutadania” i per activar l’activitat comercial, ja que “actualment les plantes baixes s’estan convertint en habitatges” diu Santos.

La proposta també vol excloure l’aparcament i l’ús del vehicle privat dins de la superilla. Per això, l’arquitecte creu que caldria “crear bosses d’aparcament en els perímetres del barri”. En aquest sentit, respecte a la mobilitat, Santos ha deixat clar que el projecte “no posarà barreres per a la gent gran”. En el debat, la iniciativa “va crear controvèrsia” però també “interès per viure millor al barri”. Durant els pròxims mesos, el grup d’arquitectes vol treballar, amb xerrades i debats, el projecte amb les entitats i els veïns del barri, conjuntament amb el Districte de Sants-Montjuïc.

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-10

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-01

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-03

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-04

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-05

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-06

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-07

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-08

xerradasuperillapoblesecelsortidorabrilde2018-09

Compartir: