El govern del Districte dona suport a la construcció d’un institut-escola per Cal Maiol a Can Batlló

El Consorci d'Educació de Barcelona, on hi són representats la Generalitat i l'Ajuntament, haurà de pronunciar-se sobre l'ampliació del projecte amb un institut públic de secundària. Abans no es prengui cap decisió, des del Districte s'ha preferit aturar la licitació de les obres de construcció de l'escola infantil i primària en aquest emplaçament de 5.000 metres quadrats.

El govern del Districte dona suport a la construcció d’un institut-escola per Cal Maiol a Can Batlló

El Districte de Sants-Montjuïc avala el trasllat de l’Escola Cal Maiol del barri de Sants i també la construcció d’un institut públic de secundària al recinte de Can Batlló. Així ho va expressar durant la reunió que el govern santsenc va mantenir dijous passat amb l’equip directiu de l’escola, membres de l’AMPA i tècnics del Consorci d’Educació de Barcelona. “Veiem amb bons ulls l’opció d’un institut-escola i l’espai reservat per aquesta finalitat respon a aquesta possibilitat”, segons Xavier Farré, conseller-tècnic del Districte de Sants-Montjuïc. Tot i això, el Consorci d’Educació, que depèn de la Generalitat i l’Ajuntament, no s’ha posicionat encara al respecte. Ho farà aquest dijous quan el seu Consell es reunirà per debatre aquesta opció: “Esperem que tinguem la capacitat, des del Districte, d’influir en el criteri de la Generalitat perquè vegin com nosaltres aquesta opció”, segons Farré.

Abans no es prengui cap decisió, s’ha preferit aturar la licitació de les obres de construcció de l’escola infantil i primària en aquest emplaçament de 5.000 metres quadrats. En el cas que es fes únicament el trasllat de l’escola, l’edifici podria estar enllestit pel curs 2020-2021. En canvi, un projecte més ambiciós com el d’una escola i un institut retardaria la seva execució total, assegura el Districte. El finançament del projecte d’un institut-escola seria compartit entre l’Ajuntament i la Generalitat, per bé que Farré assegura que s’està treballant perquè, si és necessari, des del Districte s’aportaria una major inversió: “Aquest no hauria de ser un dels entrebancs per la seva construcció”, sentencia.

La directora de l’Escola Cal Maiol, Nanda Botinas, celebra que des del Districte hi hagi “una voluntat clara de fer un institut-escola a Can Batlló” i creu que “per coherència hauria d’haver-hi també un institut a Can Batlló, ja que serà necessari davant la construcció de 1.500 habitatges”. En la mateixa línia, Meritxell Font, presidenta de l’AMPA de Cal Maiol és mostra “favorable” i creu que el Consorci “entendrà la necessitat d’aquesta escola i institut”, i espera que “sàpiguen d’on treure els diners per tirar endavant el projecte”.

Des de l’AMPA, també volen acabar de concretar la proposta del Districte, que de moment segueix descartant algunes de les demandes que figuraven a la proposta inicial dels pares i mares, com encabir-hi una escola bressol i un institut d’estudis postobligatoris.

Compartir: