El futur dels implants coclears es debat a Sants en una trobada internacional amb 36 organitzacions de 23 països

La Federació d'Associacions d'Implants Coclears d'Espanya, que té la seva seu al nostre barri, va ser l'amfitriona d'aquesta trobada que es va fer a la Lleialtat Santsenca. S'hi van organitzar tallers amb responsables de l'Organització Mundial de la Salut per parlar de la sordesa, la pèrdua d'audició i dels implants coclears. [[Vegeu fotos]]

El futur dels implants coclears es debat a Sants en una trobada internacional amb 36 organitzacions de 23 països

La Lleialtat Santsenca, al barri de Sants, va ser el punt de trobada de 36 organitzacions de 23 països europeus que van estar debatent sobre com millorar la tecnologia en implants coclears, divendres passat. L’esdeveniment “Workshop 2018” va estar organitzat per la Federació d’Associacions d’Implants Coclears d’Espanya, que té la seva seu al nostre barri, i l’Associació Europea d’Usuaris d’Implant Coclear, EURO-CIU.

“Caminant junts cap al futur” ha estat el lema d’enguany i ha tingut la voluntat, segons el president de la Federació AICE, Joan Zamora, de donar visibilitat al projecte i promoure la coordinació de l’entitat per treballar un futur de forma conjunta: “Volem expressar que tenim necessitats peculiars, que les administracions ens han de tenir en compte i que junts tenim més força i informació. Volem pressionar per aconseguir que es doni suport a la carta d’accessibilitat que s’està debatent al Parlament Europeu”.

Durant la jornada es van organitzar tallers amb responsables de l’Organització Mundial de la Salut per parlar de la sordesa, la pèrdua d’audició i dels implants coclears. També, es va oferir una conferència envers l’accessibilitat a la comunicació, amb un representant del Fòrum Europeu de la Discapacitat. I van assistir promotors de cases comercials que treballen en l’adaptació de les llars per aquest col·lectiu. “L’acollida ha estat molt positiva, la gent ha estat molt contenta. És una nova forma de treballar que té una projecció de futur molt important”, deia Zamora.

A l’assemblea també va participar-hi la primera vicepresidenta de l’Associació Europea d’Usuaris d’Implant Coclear, Sari Hirvonen: “Aquesta és la tercera vegada que ens reunim però la primera en què participem donant les nostres opinions i traient conclusions. La primera ponent ens ha parlat per videoconferència i ha estat una noia índia que ens ha explicat els problemes d’audició en el món”. I la Sílvia Lazausa, vicepresidenta de la Federació AICE va destacar la trobada on es “pot aprendre d’altres països per millorar l’estat de les persones amb implants, una discapacitat que no es veu i que està poc cuidada”.

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-01

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-02

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-03

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-04

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-05

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-06

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-07

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-08

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-09

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-10

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-11

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-12

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-13

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-14

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-15

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-16

trobadafederacionaicecloclearlleialtatsantsencaabril2018-17

Compartir: