El fred d’aquests dies dispara les vendes de castanyes i panellets als nostres barris

A la parada de castanyes de la plaça de Sants, només durant la tarda de dimecres, van vendre uns 400 quilos de castanyes. Els panellets de pinyons han tornat a ser els més venuts a la Pastisseria Kessler Galimany i al Forn Baltà, on era un no parar de fer bossetes i capses de panellets. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

El fred d’aquests dies dispara les vendes de castanyes i panellets als nostres barris

Llargues cues a les parades de castanyes i moniatos dels nostres barris. Aquesta és una imatge que any rere any es repeteix, però enguany el fred fa que es repeteixi més i garanteix la venda d’aquest producte típic de Tots Sants. Hi ha gent que, fins i tot, espera de quinze minuts a una hora per comprar les castanyes i els moniatos a la parada de la plaça de Sants. A banda d’aquesta, també trobem una al carrer Creu Coberta d’Hostafrancs i al carrer Vilà i Vilà del Poble-sec.

La parada de la plaça de Sants, només durant la tarda d’aquest 31 d’octubre, va vendre uns 400 quilos de castanyes. Els seus venedors expliquen que fins a la setmana passada feia calor i no es van vendre gaires, però el fred que fa aquests dies, ajuda a garantir la venda. Tot i això, creuen que caldria fer més per optimitzar la venda, també la de moniatos. “Normalment, fins una setmana abans de la castanyada tenim castanyes de Màlaga, i ara ja tenim les castanyes de Lugo (Galícia) que són les millors”, explica en Javi, un dels joves castanyers d’aquesta parada.

Els panellets de pinyons han tornat a ser els més venuts, tot i ser els més cars. Tot i això, els pastissers dels nostres barris els encanta innovar, com en Joan Galimany de la Pastisseria Kessler Galimany que ha elaborat panellets de pera i de gingebre, i també de festucs: “Tenen un peculiar sabor molt original i una combinació extraordinària”, segons el pastisser. També assegura que “quan la temporada es presenta freda es venen molts més panellets”.

I al Forn Baltà, dimecres a la tarda era un no parar de fer bossetes i capses de panellets: “La pluja ens està portant de bòlit, ja que quan deixa de ploure, la gent córrer a comprar els panellets”, explica Josep Baltà. En aquest establiment del carrer de Sants trobem panellets amb fruits secs, ja que “combina molt bé amb el massapà i li dóna un toc que des de fa uns anys que ens funciona molt bé”. Entre les quinze varietats que se’n fan, també trobem de ratafia i gintònic.

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-21

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-01

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-02

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-03

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-04

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-05

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-06

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-07

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-08

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-09

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-10

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-11

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-12

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-13

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-14

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-15

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-16

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-17

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-18

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-19

castanyadafornbaltapastisseriakesslercastanyeraplacasantsoctibre2018-20

Compartir: