El fotoperiodista Jordi Borràs omple l’auditori de Can Batlló en la presentació del seu llibre “Dies que duraran anys”

El llibre que es va presentar dimecres al barri de la Bordeta, recull un grapat de fotografies sobre el referèndum del passat 1 d'octubre, dels esdeveniments anteriors i aquells es van desencadenar posteriorment arreu del país.

El fotoperiodista Jordi Borràs omple l’auditori de Can Batlló en la presentació del seu llibre “Dies que duraran anys”

L’auditori de Can Batlló del barri de la Bordeta es va omplir, dimecres al vespre, de gom a gom de veïns i veïnes del barri per escoltar la presentació de l’obra “Dies que duraran anys” del fotoperiodista i il·lustrador Jordi Borràs, on recull un grapat de fotografies sobre el referèndum del passat 1 d’octubre, dels esdeveniments anteriors i aquells es van desencadenar posteriorment arreu del país.

A l’inici de la xerrada organitzada pel CDR de Sants, l’autor d’un dels llibres de no-ficció més venuts la passada diada de Sant Jordi, va assegurar que mai s’hagués imaginat publicar aquest llibre, mentre fotografiava les diferents mobilitzacions durant la passada tardor. Tot i això, ara es mostra satisfet per la resposta que ha tingut: “Això és un èxit col·lectiu de tots els autors que participen”, deia. I és que el llibre també ofereix una selecció de les imatges d’altres fotògrafs i també textos escrits per deu escriptors on relaten la seva visió més personal dels fets.

El llibre segueix un fil cronològic, des del 6 de setembre quan el Parlament aprova la Llei del Referèndum, fins al 7 de desembre quan milers de catalans es manifesten a Brussel·les. Va destacar algunes vivències viscudes el passat 20 de setembre al Departament de Governació a la Via Laietana o al Departament d’Economia, a la Rambla de Catalunya: “Vaig estar sobre un contenidor de la brossa fent imatges. Vaig viure moments emocionants, moments difícils i moments divertits. Estant allà dalt vaig veure una comitiva de polítics, com Alfred Bosch o Xavier Trias”, explicava.

El llibre està segmentat per temes, i també parla del moviment estudiantil que es va mobilitzar amb vagues multitudinàries, o inclús fa referència a com la gent gran o el món de la pagesia va viure el referèndum. “Algú pot pensar que aquesta és una història trista, però francament penso que és molt optimista”, concloïa. A més, també va afegir que “no hi ha marxa enrere possible” i va considerar que actualment els catalans “estem espanyols perquè ens toca, però la desconnexió mental és immensa”.

presentaciollibrejordiborrascanbatllo6dejunyde2018-07

presentaciollibrejordiborrascanbatllo6dejunyde2018-01

presentaciollibrejordiborrascanbatllo6dejunyde2018-02

presentaciollibrejordiborrascanbatllo6dejunyde2018-05

presentaciollibrejordiborrascanbatllo6dejunyde2018-04

presentaciollibrejordiborrascanbatllo6dejunyde2018-03

 

Compartir: