El documental “Melting pot” dels Castellers de Sants seleccionat pel festival de la cadena “Al Jazeera”

El documental “Melting pot. Castellers indis, govindes catalans”, dirigit per Marta Saleta i produït pels Castellers de Sants, ha estat seleccionat dins l’Aljazeera International Documentary Film Festival, que se celebra a Doha (Qatar) del 26 al 29 de novembre.

El documental “Melting pot” dels Castellers de Sants seleccionat pel festival de la cadena “Al Jazeera”

El documental “Melting pot. Castellers indis, govindes catalans”, dirigit per Marta Saleta i produït pels Castellers de Sants, ha estat seleccionat dins l’Aljazeera International Documentary Film Festival, que se celebra a Doha (Qatar) del 26 al 29 de novembre. La pel·lícula, que explica el viatge dels Castellers de Sants a Thane (Índia) l’any 2013 per participar al festival Dahi Handi, ja s’ha pogut veure a diversos festivals internacionals, tot i que aquest serà el primer fora d’Europa.

Aquesta és l’onzena edició del festival de documentals organitzat per la cadena Aljazeera (considerada la CNN del món àrab), aquest cop sota l’epígraf “Horitzons”. El festival ha rebut un total de 920 peticions, de les quals s’ha seleccionat finalment un total de 148 obres que entren a competició. “Melting pot” és un dels 32 llargmetratges seleccionats.

“Melting Pot” es va estrenar el juliol de 2014 i aquest any ha estat seleccionada a festivals celebrats a Lubjana (Eslovènia), Djakovo (Croàcia) i Kratovo (Macedònia), a més de l’Espiello de Sobrarbe, el festival de cinema etnogràfic més important que se celebra a l’Estat espanyol, on va ser la tercera pel·lícula millor valorada pel públic. També va ser la pel·lícula inaugural de la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya, organitzada pel departament de Cultura de la Generalitat.

La pel·lícula té una durada de 70 minuts i mostra com dues cultures molt allunyades físicament (la catalana i l’índia) poden compartir una mateixa passió, la d’aixecar torres humanes, i com el diàleg a partir d’aquesta passió és possible. El documental s’ha finançat mitjançant micromecenatge i amb ajuts econòmics de l’ajuntament de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

“Melting pot” s’ha començat a oferir a les colles castelleres que estiguin interessades a projectar-la.

Compartir: