El Districte publicarà en breu el concurs per redactar el projecte arquitectònic dels equipaments de Magòria

En aquest concurs públic es demana als equips d’arquitectes una proposta d’ordenació dels tres grans grups d’equipaments: un de sociosanitari, un d’habitatge dotacional i l’equipament esportiu. Es donarà un temps als equips redactors d’entre dos i tres mesos per fer la proposta, llavors un jurat determinarà la millor ordenació.

El Districte publicarà en breu el concurs per redactar el projecte arquitectònic dels equipaments de Magòria

Dijous passat, la regidora del Districte Laura Pérez va anunciar que la publicació del concurs públic per redactar el projecte arquitectònic del complex esportiu de Magòria del barri de la Bordeta és imminent. En aquest concurs es demana als equips d’arquitectes una proposta d’ordenació dels tres grans grups d’equipaments: un de sociosanitari, un d’habitatge dotacional i l’equipament esportiu. Aquestes tres grans peces han de poder encaixar d’acord a la modificació del Pla General que els hi atorga. El concurs demanarà quina és la millor proposta per encaixar els metres quadrats de cada equipament amb el seu programa funcional corresponent.

En aquest sentit el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, detalla que “en el moment que es publiqui es donarà un temps als equips redactors d’entre dos i tres mesos per fer la proposta, llavors un jurat determinarà la millor ordenació”. D’altra banda, afegeix que “s’escollirà un projecte guanyador però cada un dels equipaments haurà de redactar un projecte executiu independent”. Tot i la dificultat per enllestir aquests projectes abans d’acabar el mandat, Joaquim Garreta, portaveu de la Taula d’Esports del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, reconeix que “estem oberts a aclarir tots els dubtes que tinguin des del Districte i els arquitectes per entendre què és el que volem” i, a més, “som realistes quant a mecanismes burocràtics, però tenim de paraula el suport de tots i cada un dels grups polítics del Districte a la nostra idea”.

A mitjans de gener, la Taula d’Esports va presentar un projecte que inclou un camp de futbol 11, un camp de futbol 7, un pavelló gran (un PAV4) i 16 pistes de petanca. Afegeixen, també, que “l’aparcament subterrani és gairebé obligatori, perquè vindria molta gent de fora a competir, com per exemple d’Amposta, en aquest equipament no se’ls hi pot demanar que vinguin en transport públic. Una solució d’aparcament hi ha d’haver”. Sobre aquest projecte, el gerent del Districte detalla que “el concurs per als arquitectes incorpora la idea de la Taula d’Esports, el què hem de veure és com encaixa al projecte”. Per tant, és tasca de l’equip tècnic poder encabir les diferents parts d’aquest equipament, però tot partint de la base del projecte de la Taula d’Esports.

futurespaicampfutbolmagoriacomplexesportiufebrerde2019-02

futurespaicampfutbolmagoriacomplexesportiufebrerde2019-03

futurespaicampfutbolmagoriacomplexesportiufebrerde2019-04

Compartir: