El Districte presenta al veïnat la proposta del parc de Can Batlló i espera licitar les obres aquest any per començar-les el 2021

Un total de 60.000 metres quadrats on hi haurà un bosc, l'espai d'aigua i de fonts, un amfiteatre, les zones de joc infantil, els hivernacles, un jardí botànic, un espai d'esbarjo per a gossos, els horts urbans, l'skatepark i els espais d'estada. [[Vegeu fotos i plànols]]

El Districte presenta al veïnat la proposta del parc de Can Batlló i espera licitar les obres aquest any per començar-les el 2021

El Districte de Sants-Montjuïc va organitzar dijous al vespre una sessió informativa sobre la urbanització del futur Parc de Can Batlló. La trobada es va fer en un dels espais que ja és una realitat: l’Escola de Mitjans Audiovisuals. Fa gairebé un any es va tancar la primera part del procés participatiu i ara, calia fer una última assemblea sobre la proposta d’urbanització abans d’entrar en la fase d’adjudicació i d’execució de les obres. En el mandat passat, l’Ajuntament va adquirir els terrenys de Can Batlló i de Magòria per poder tirar endavant tots aquests projectes. El regidor del Districte, Marc Serra, detallava que “estem parlant de 140 mil metres quadrats en total entre tot Can Batlló i Magòria”.

Amb l’estat actual del recinte, i per tirar endavant el projecte, caldrà enderrocar un tros del bloc 11, alguns murs de fàbrica i el bloc 12. En concret, tota la zona de parc ocupa 60.000 metres quadrats. Dolors Febles, responsable de projectes de l’Institut Municipal d’Urbanisme, explicava que, principalment, els usos seran per a “jocs infantils, jardins tancats, horts urbans, un hivernacle, espais de socialització, per practicar esport i, sobretot, espai per a pantalles verdes”.

I tenint en compte aquestes necessitats i l’espai de què es disposa, s’arriba a la següent proposta: “hi haurà el bosc, l’espai d’aigua i de fonts, les zones de joc infantil, els hivernacles, els jardins, la fira, els horts, l’skatepark i els espais d’estada”, destacava Febles. La responsable de projectes de l’Institut Municipal d’Urbanisme explicava que els horts urbans es trobaran al voltant de la Masia de Can Bruixa, l’àrea multiusos estarà al bloc 9, l’àrea polivalent al bloc 11 i amb el jardí botànic al seu voltant i l’àrea de jocs infantils serà a prop del carrer Parcerisa a la sortida de l’institut-escola de Cal Maiol. L’amfiteatre i el circuit d’aigües quedarà a un lateral, a la banda del carrer Amadeu Oller; i l’skatepark a la cantonada d’aquest mateix carrer amb la Gran Via. L’àrea veïnal, amb nous pisos, i la seva zona enjardinada amb espai de socialització s’ubicarà a la cantonada entre el carrer Constitució i Jocs Florals.

A nivell de zona verda, la tècnica recordava que es buscarà “la màxima biodiversitat, amb arbres de fulla caduca per tenir color i que sigui acollidor”. A més, tots aquests arbres faran una urbanització amable i protegiran del sol i del soroll. Pel què fa l’àrea de gossos, es trobarà entre el bloc 11 i l’institut-escola Cal Maiol, però sense apropar-se excessivament a cap dels dos espais. Dolors Febles destacava que “l’àrea d’esbarjo mantindrà la centralitat perquè busquem que sigui una zona de socialització”. A més, amb els arbres de l’entorn, s’evitaran possibles molèsties de sorolls.

Després de l’explicació per part de la tècnica, es va entrar en el torn de intervencions del veïnat. Sobre el quan es faran aquestes obres, Dolors Febles responia que “el 2021 es faran les obres”. A partir d’aquesta sessió es validarà la proposta i al llarg del 2020 es redactarà el projecte executiu. Llavors, s’aprovarà, s’exposarà i començarà el procés de licitació d’obres. Tot això hauria de començar el 2020 per, l’any vinent, començar les obres.

Un altre dels aspectes pels que més interessa tot aquest espai és pels edificis de nous habitatges que ha d’incloure. El veí Albert mostrava la seva preocupació per la necessitat de nous pisos al barri. Per part del Districte es va informar que es convocarà una sessió del Consell de Barri de la Bordeta on s’informarà de totes les dotacions d’habitatge de protecció oficial i dels calendaris que se seguiran fins a que siguin una realitat. A banda de l’habitatge, sobre educació, el regidor Marc Serra recordava que el projecte d’institut-escola de Cal Maiol segueix endavant i que, aviat, es presentarà l’avant projecte. “Ja el tenim fet, la direcció del centre l’ha pogut seguir i ara esperem presentar-lo a l’escola”, destacava Serra. A partir d’aquí vindrà el projecte executiu i després, ja, iniciar obres. Segons el regidor, les obres podrien començar a mig mandat.

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-15

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-16

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-17

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-18

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-19

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-20

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-21

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-22

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-23

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-01

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-02

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-03

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-04

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-05

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-06

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-07

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-08

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-09

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-10

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-11

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-12

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-13

xerradainformativaurbanitzacioparccanbatllogenerde2020-14

Compartir: