El Districte posa en marxa activitats i xerrades per promoure l’emprenedoria als barris de Sants-Montjuïc

En el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, els nostres barris comencen a acollir activats i xerrades específiques pel veïnat que tingui pensat iniciar un projecte d'emprenedoria comercial, empresarial o d'economia social i solidària al barri.

El Districte posa en marxa activitats i xerrades per promoure l’emprenedoria als barris de Sants-Montjuïc

En el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, els nostres barris comencen a acollir activats i xerrades específiques pel veïnat santsenc amb ganes de promoure la seva emprenedoria. Fins ara, aquestes trobades es feien a la seu central de Barcelona Activa, mentre que ara, amb aquest pla, s’ha incrementat el nombre d’experts i assessors, fet que permet descentralitzar aquest programa per tota la ciutat.

La primera activitat que es va organitzar va ser una jornada d’emprenedoria que va tenir lloc a la Sala Anselm Cartañà de la seu del Districte de Sants-Montjuïc, al barri d’Hostafrancs. En aquesta es van facilitar eines i recursos a aquelles persones que tenen pensat iniciar un projecte d’emprenedoria comercial, empresarial o d’economia social i solidària al barri. Les principals inquietuds de les persones que volen emprendre se centren en el finançament del projecte: “Gairebé totes les preguntes giren entorn de com aconseguir el finançament per engegar un projecte”, segons Carolina López, consellera de Promoció Econòmica al Districte de Sants-Montjuïc. En aquest sentit, des de Barcelona Activa es donen diverses subvencions, ajudes i suports com pot ser el micro-mecenatge.

La jornada va començar amb una taula rodona on es van explicar els recursos existents que s’ofereixen des de Barcelona Activa. També, diverses entitats, com l’Ateneu Cooperatiu “Coopolis”, van compartir les seves experiències d’allò més innovadores en el marc de l’economia social i solidària: “A les seves formacions han passat unes 1.500 persones i s’han obert 20 noves cooperatives a la ciutat, gràcies a aquest nou equipament”, segons López. A més, l’acte va comptar amb la presentació del projecte Incuba Dones, que va posar en relleu els aspectes rellevants de l’emprenedoria femenina.

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-01

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-02

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-03

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-04

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-05

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-06

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-07

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-08

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-09

jornadaemprenedoriasantsmontjuicsetembre2018-10

Compartir: