El Districte obre el concurs de projectes pels equipaments de Magòria

A finals d'aquest any es donarà a conèixer el projecte guanyador, que s'emportarà 20.000 euros, i seguidament es licitaran els concursos de redacció de cada un dels projectes del complex sociosanitari, esportiu i d’habitatge dotacional que s'han de fer en aquesta zona del barri de la Bordeta.

El Districte obre el concurs de projectes pels equipaments de Magòria

El concurs de projectes per als futurs equipaments de Magòria del barri de la Bordeta ja està en marxa. Fins al 2 de setembre, es podran presentar les diferents propostes d’ordenació i distribució dels equipaments que formaran part d’aquest complex, que inclouran un equipament sociosanitari amb un servei d’urgències i d’assistència primària, així com unes instal·lacions esportives amb un camp de futbol 11, un de futbol 7, pistes de petanca i un pavelló poliesportiu; un aparcament i un conjunt d’habitatges dotacionals, tot conservant els horts, els jardins de Magòria i els espais històrics de l’entorn.

Els equips d’arquitectes i urbanistes podran presentar les propostes amb l’objectiu de fer el millor encaix possible a tots aquests espais, llavors una comissió tècnica en farà la valoració i el jurat decidirà. Aquest estarà format per 18 persones. Sis d’entitats veïnals del districte com la Taula d’Esports o la Comissió de Veïns de la Bordeta; sis representants de l’administració, quatre a proposta del Col·legi d’Arquitectes, un ambientòleg i un sociòleg.

Neus Aleu, de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, explicava que els criteris d’adjudicació es basen en “50 punts per al model d’ordenació i mixticitat d’usos, 20 punts per a la qualitat de l’espai públic, 20 punts basant-se en la sostenibilitat ambiental dels equipaments i dels espais lliures, i 10 punts seguint el criteri de funcionalitat dels equipaments”. Així, el premi per al projecte guanyador serà de 20.000 euros.

Aleu afegia també els espais en metres quadrats que ocupen cada un dels diferents equipaments, un cop aprovada la modificació del PGM. En total són “20.948 metres quadrats i 33.200 de sostre”, detallava la tècnica. Això, sense comptar l’equipament esportiu, que per ara té definits 11.152 metres quadrats de sòl però sense tenir en compte l’espai de sostre fixat.

Les sis persones de les entitats veïnals que integraran el jurat seran Josep Maria Domingo, del Centre Social de Sants; Jordi Falcó, de la Comissió de Veïns de la Bordeta; Jordi Suñé, de la Taula d’Esports; Jordi Clausell, de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs; Cristina Ibáñez, de la Plataforma en Defensa del Jardí de Magòria; i Elisabeth Ventura, de l’Associació de Veïns de la Font de la Guatlla. Tots ells van explicar, en una sessió informativa pública que es va fer a la Sala Nova de Sant Medir, les seves demandes per al projecte. Quim Garreta de la Taula d’Esports, destacava que “ens falten camps de futbol, d’handbol, de bàsquet i de futbol sala i tenim un repte molt important, en aquest espai tant reduït hi ha de caber tot” i va fer una crida als arquitectes a “que siguin prou espavilats per a encabir-ho tot i donar sortida a les demandes de les entitats”.

Per la seva banda, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, explica que aquest veredicte final del concurs s’espera “cap a finals d’any, i a partir de l’1 de gener el nou govern municipal haurà de prioritzar la inversió de cada equipament”. Llavors, un cop ordenat l’espai i el complex d’equipaments, l’Ajuntament licitarà cada equipament per separat i els anirà construint segons les prioritats. “A partir de la millor proposta d’ordenació dels equipaments, es licitaran els concursos de redacció de cada un dels projectes del complex sociosanitari, esportiu i d’habitatge dotacional”, detallava Jiménez.

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-01

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-02

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-03

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-04

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-05

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-06

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-07

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-08

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-09

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-10

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-11

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-12

presentacioconcursprojectesmagoriajuny2019-13

Compartir: