El Districte lamenta “l’escassa predisposició” que té el Poble Espanyol per reduir les activitats nocturnes

El Consell de Barri de Font de la Guatlla, celebrat dimecres al vespre al centre cívic, va tornar a posar sobre la taula les demandes veïnals del Turó de Font de la Guatlla i la problemàtica dels sorolls provinents de les activitats celebrades al Poble Espanyol. [[Vegeu fotos i video]]

El Districte lamenta “l’escassa predisposició” que té el Poble Espanyol per reduir les activitats nocturnes

El Consell de Barri de Font de la Guatlla, celebrat dimecres al vespre al centre cívic, va tornar a posar sobre la taula les demandes veïnals del Turó de Font de la Guatlla i la problemàtica dels sorolls provinents de les activitats celebrades al Poble Espanyol. En aquest sentit, Albert Deusedes, conseller de govern d’aquest barri, va començar assegurant que “la problemàtica del Poble Espanyol encara no està resolta”. Segons la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez “hi ha una escassa col·laboració o predisposició a la reducció d’activitats”, tot i que des del govern “pensem que tenim marge per obligar al Poble Espanyol a tornar al que pensem que era l’esperit inicial d’aquest equipament, més municipal”, amb un màxim de 12 activitats extraordinàries a l’any.

Durant les pròximes setmanes, el Districte impulsarà un pla de reducció d’activitats nocturnes, elaborant un “llistat proactiu” de les activitats que no entren dintre de les llicències que té el Poble Espanyol. A més, Pérez va referir-se al sector 3 de la Magòria, subratllant que tot i el context excepcional que viu el país, “tenim la prioritat de seguir treballant amb les institucions per aconseguir l’equipament sociosanitari”. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla, Jordi Taradell, explicava que “el soroll del Poble Espanyol s’associa als botellons que fan una vuitantena de persones, per això cal treure les activitats musicals”.

Durant l’òrgan participatiu es va informar de les obres de reurbanització del carrer Indíbil i del carrer Sant Fructuós, que començaran abans d’acabar l’any: “Aquest dijous s’adjudica aquesta obra, i en uns 10 dies es formalitzarà el contracte, i un mes després començarien les obres”, relatava Deusedes.

El veïnat del Turó de Font de la Guatlla també va explicar que després de diverses reunions d’anàlisi de la zona afectada, des de l’Associació “Salvem el Turó” estan a l’espera que el mes de desembre “la comissió d’urbanisme de l’Ajuntament presenti possibles escenaris i solucions”. Des de la plataforma veïnal demanen que aquesta “passi pels interessos dels veïns i veïnes de Font de la Guatlla”.

Més tard, es va presentar l’Associació d’Horts de Font de la Guatlla, conformada per diverses famílies del barri: “Volem que sigui un espai obert al barri, on poder col·laborar amb entitats, i donar-li importància al medi ambient i a la sostenibilitat”, deia Tatiana Soler, membre de l’associació. A la sessió també es va informar del procés participatiu del Pla d’Equipaments, que es clourà al mes de juny amb les conclusions. En aquest sentit, en el torn obert de paraules, els veïns i veïnes van recordar la demanda de construir una ludoteca pel barri. També es va exigir el soterrament dels cables elèctrics del carrer Rabí Rubèn, Pas de Valls i Amposta, “estem molt en precari en aquesta zona”, deia un altre veí. Finalment un grup de veïnes i veïns van fer arribar la seva queixa per la brutícia que deixen cada matí un grup de persones sense sostre que fan nit sota les entrades de diversos blocs de pisos i comerços de la Gran Via, els quals asseguren que cuinen amb fogons, tiren l’oli a la via pública i fan les seves necessitats.

Clicant el reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-14

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-01

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-02

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-03

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-04

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-05

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-06

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-07

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-08

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-09

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-10

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-11

conselldebarridefontdelaguatlla26octubrede2017-13

Compartir: