El Districte es reuneix amb els veïns del Camí de la Cadena per iniciar el procés de reallotjament

El Districte i les entitats veïnals han començat a treballar per reallotjar a les famílies del Camí de la Cadena afectades pel projecte urbanístic de Can Batlló. Actualment, de les 76 persones afectades, hi ha 55 agrupades en 15 unitats familiars que tenen un dret reconegut de reallotjament, i s'estan buscant solucions pels altres 21 bordetencs. [[Vegeu fotos]]

El Districte es reuneix amb els veïns del Camí de la Cadena per iniciar el procés de reallotjament

El Districte de Sants-Montjuïc ha començat a treballar per reallotjar a les famílies del Camí de la Cadena del barri de la Bordeta, afectades pel projecte urbanístic de Can Batlló. Fa uns dies es van reunir representants municipals, entitats i veïns dels habitatges afectats. En aquesta presa de contacte, també hi van ser presents tots els àmbits administratius que durant els mesos vinents treballaran en el procés de reallotjament, com la societat municipal urbanística de la ciutat, BARGURSA; la directora de serveis socials del Districte de Sants-Montjuïc, i la directora de l’Oficina de l’Habitatge de Sants.

Un total de 23 unitats familiars, conformades per famílies d’un a sis membres cadascuna, viuen actualment en els habitatges afectats, a tocar del carrer Parcerisa. Un cens que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Centre Social de Sants. De les 76 persones afectades, hi ha 55 agrupades en 15 unitats familiars que tenen “un dret reconegut de reallotjament en la modificació del PGM de Can Batlló, per tant, són candidates d’ocupar uns dels pisos que estem construint en aquest recinte”, comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. La resta, és a dir, un grup de 8 unitats familiars i 21 persones “no tenen aquests drets reconeguts”, però l’Ajuntament els ha informat que “en tots els casos es buscaria una solució habitacional per reallotjar-los”. La solució es definirà, segons Jiménez, “en funció de les característiques de cadascuna de les unitats familiars”.

La Laila és veïna del Camí de la Cadena des de fa 36 anys, té dues filles i el seu habitatge es troba afectat pel pla urbanístic. “No estem d’acord amb el Districte perquè des de fa quatre anys ens diuen que marxarem, i mai arriba la data” critica. Els veïns han de conviure amb ratolins, males olors, goteres i humitats, en habitatges petits d’una habitació, i n’estan farts. Segons Laila, el Districte els ha comunicat que seran reallotjats el desembre de 2017, “però hi ha altres persones que ens diuen que serà a la primavera de l’any vinent, en definitiva que no tenim ni idea”. Diversos veïns com la Laia també s’oposen a pagar un lloguer de 300 o 400 euros quan siguin reallotjats: “Ara i aquí no paguem res, ja que tots som propietaris dels habitatges”.

Des del Centre Social de Sants defensen el dret a l’accés d’un habitatge digne per tots els veïns. En aquest sentit, Jordi Falcó del Centre Social de Sants explica que “s’encarregarà de tutelar el procés administratiu, perquè sigui el menys traumàtic possible, ja que els veïns són el nostre principal objectiu i l’hem de cuidar, tenint en compte que es tracta d’una qüestió delicada com l’accés a l’habitatge, i de les condicions en què es troba el veïnatge del Camí de la Cadena”.

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-02

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-03

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-04

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-05

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-06

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-07

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-08

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-09

camidelacadenalabordetacanbatllomaigde2016-10

Compartir: