El Districte es compromet a entregar els pisos a les 26 famílies afectades de Can Batlló en un termini de dues setmanes

Les famílies adjudicatàries en règim de dret de superfície dels pisos de protecció oficial del carrer Constitució i Parcerisa que encara esperen poder entrar a viure als nous habitatges, es van concentrar dijous davant de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc. [[Vegeu fotos]]

El Districte es compromet a entregar els pisos a les 26 famílies afectades de Can Batlló en un termini de dues setmanes

Les 26 famílies adjudicatàries en règim de dret de superfície dels pisos de protecció oficial de Can Batlló que encara esperen poder entrar a viure als nous habitatges, es van concentrar dijous davant de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc. Els afectats van exigir l’entrega immediata dels pisos, que es garanteixi l’accés a totes les famílies, que es proposin solucions alternatives i que es compensi als afectats pels perjudicis causats. A la protesta s’hi van sumar diverses entitats veïnals del nostre barri com el Centre Social de Sants i la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta.

Mentre algunes famílies cridaven missatges com “Necessitem els pisos ja” o “Volem els pisos, ja!”, diverses afectades es van reunir amb la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, al seu despatx. Aquesta els va comunicar que es donarà una solució alternativa mentre els equips tècnics municipals i els del Deganat del Registre de la Propietat elaboren la representació gràfica de la parcel·la de Can Batlló del carrer Constitució, que ha de permetre la inscripció registral del final d’obra dels dos edificis on han d’anar a viure les 26 famílies, situats al carrer Constitució amb Amadeu Oller, i al carrer Parcerisa.

La solució temporal i provisional, plantejada per l’Institut Municipal de l’Habitatge i el Districte de Sants-Montjuïc, preveu que les famílies que tenen adjudicats els pisos en dret de superfície en aquestes promocions d’habitatge públic, puguin entrar-hi a viure en els pròxims dies. “És una mesura extraordinària atenent a l’excepcionalitat de la situació que dificulta la inscripció dels habitatges en el Registre”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. És per això que l’Ajuntament ja ha començat a tramitar els documents necessaris perquè en el termini de 15 dies, segons Jiménez, les famílies adjudicatàries puguin començar a viure en els pisos que se’ls han adjudicat, i també puguin fer ús de les places d’aparcament i dels trasters. És una alternativa, doncs, mentre no s’acabi de formalitzar l’adquisició definitiva dels 26 immobles.

Una vegada s’ha conegut la notícia aquest mateix dijous, els afectats han celebrat que se’ls hagi donat una solució: “Per nosaltres això és una victòria, ja que és una cosa que portem esperant molts mesos. Pensem que si l’edifici no es pot registrar per uns problemes tècnics, cal proposar solucions alternatives, ja que necessitem entrar-hi a viure per temes de lloguers o llar d’infants”, explicava Elina Martín. En la mateixa línia, l’Elisabeth, amb dos fills i que té la casa plena de caixes esperant el trasllat, explicava que des del Districte els han assegurat que “fent aquestes concentracions i pressions és com arribarem a aconseguir coses”. També afegia que si aquesta solució es fa efectiva “serà genial perquè aquests dies estem patint molt i tenim molta incertesa per aquesta situació”.

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-10

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-01

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-02

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-03

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-04

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-05

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-06

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-07

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-08

protestaadjudicatarispisoscanbatllodistrictesantsjuliolde2018-09

Compartir: