El Districte compra un bloc de 114 pisos a la Marina per evitar-ne la seva venda a un fons voltor

Dels 114 pisos de l’edifici del carrer de l’Encuny, 55 estan habitats en règim de lloguer, 59 es troben buits i d’aquests 30 es destinaran a les necessitats de la Mesa d’Emergències Socials. Les veïnes que hi viuen celebren la compra i creuen que portarà més seguretat en els contractes de lloguer.

El Districte compra un bloc de 114 pisos a la Marina per evitar-ne la seva venda a un fons voltor

L’Ajuntament de Barcelona va comprar un bloc de 114 pisos a la Marina del Prat Vermell amb l’objectiu d’augmentar el parc públic d’habitatge i evitar la possible venda d’aquests pisos a un fons voltor. El bloc es troba al carrer de l’Encuny, al barri de la Marina del Prat Vermell, on aquest passat cap de setmana s’hi va presentar la reurbanització de l’antiga colònia de Santiveri formada pel mateix carrer de l’Encuny i pels carrers de Gabriel Miró i de Torres de Marina.

Es tracta del 22è edifici sencer que adquireix l’Ajuntament aquest mandat amb la premissa màxima d’evitar l’especulació. Aquest bloc, en concret, es troba al carrer de l’Encuny número 7 i pertanyia a l’entitat privada Proviure CZF Parc d’Habitatges, formada en un 50% pel BBVA i l’altre meitat pel Consorci de la Zona Franca. Dins dels 114 pisos de l’edifici, 55 estan habitats en règim de lloguer, 59 es troben buits i d’aquests “30 es destinaran a les necessitats de la Mesa d’Emergències Socials”, tal i com anuncia la consellera de govern de la Marina, Esther Pérez. Aquest òrgan treballa amb famílies vulnerables que han patit un desnonament. S’estudia els seus casos i es busca com garantir un habitatge social.

En aquesta sentit, la Maria Carmen, veïna des de fa 6 anys d’aquest bloc, celebra que “l’Ajuntament hagi comprat el bloc perquè així es garanteix més seguretat en els contractes”, a més considera que “arribaran més veïns i el barri tindrà més vida i per tant més seguretat”. En total, la inversió en la compra i la posterior rehabilitació d’aquests pisos suma fins al moment 64,12 milions d’euros.

comprapisoscarrerencunylamarinagenerde2019-02

comprapisoscarrerencunylamarinagenerde2019-03

Compartir: