El Districte adjudica a la cooperativa SERVIMCOOP un solar de Can Batlló de 665 metres quadrats per a construir-hi 48 pisos

La cessió del terreny municipal s'ha fet per 75 anys ampliable a 90, en un solar del carrer Constitució, entre Toledo i Jocs Florals, al barri de la Bordeta. Als baixos hi haurà espai per ubicar-hi locals comercials i una part d'aquests es lliuraran a l'Institut Municipal de l'Habitatge per destinar-los a usos comunitaris i municipals.

El Districte adjudica a la cooperativa SERVIMCOOP un solar de Can Batlló de 665 metres quadrats per a construir-hi 48 pisos

La cooperativa barcelonina SERVIMCOOP ha rebut l’adjudicació d’un terreny de Can Batlló per a la construcció d’habitatge cooperatiu. Aquest solar es troba al carrer Constitució, entre Toledo i Jocs Florals. La gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Sònia Frías, detalla que “és un solar de 665 metres quadrats i amb capacitat de sostre edificable de 3.850”. Amb tot, la cooperativa podrà aixecar un bloc amb 48 pisos. A més, afegeix Frías, “als baixos hi haurà espai per ubicar-hi locals comercials, una part d’aquests es lliuraran a l’Institut Municipal de l’Habitatge per destinar-los a usos comunitaris i municipals”.

El president de la cooperativa, Pere Pugès, celebra l’adjudicació ja que “era la primera vegada que ens presentàvem a un concurs a Barcelona”. SERVIMCOOP és una cooperativa creada el 2018, tot i que “la majoria de socis provenim d’experiències cooperatives anteriors tant del camp de l’habitatge com d’altres tipus”, afegeix el seu president. Considera que aquest és un projecte “innovador” perquè “utilitzem el dret de propietat temporal, 75 anys ampliable a 90, i compartida, més enllà del dret d’ús”. Per a ell, la gran novetat que introdueixen és que “ens fixem en els nostres destinataris i defensem que la propietat pública no s’hauria de vendre mai, sinó que s’hauria d’utilitzar amb règim cooperatiu”. Per tant, es fixen en les persones que demanen habitatge social i li proposen les avantatges de l’ús cooperatiu.

Sobre l’habitatge cooperatiu, Pere Pugès destaca que “aquest model és un gran sistema perquè elimina intermediaris, rebaixa costos, controles la qualitat i decideix un mateix”. A més, els ha interessat impulsar el seu projecte a Can Batlló perquè ja coneixien la llarga trajectòria cooperativista tant al barri de la Bordeta com a Sants. Tot i que creu que es precipitat posar terminis, Pugès recorda que falten uns petits detalls administratius per resoldre, però un cop estiguin solucionats ja es podran posar a treballar immediatament.

solarcanbatlloadjudicathabitatgecooperatiugenerde2020-02

solarcanbatlloadjudicathabitatgecooperatiugenerde2020-03

Compartir: