El curs de guiatge per la natura i el patrimoni dels entorns de Montjuïc arriba a la segona edició

Prop d'una desena de persones que es troben en situació d'atur participen en el curs de guiatge i eines d'interpretació de la natura i del patrimoni històric, que vol promoure el coneixement de la muntanya de Montjuïc i el seu territori entre el veïnat que viu als barris circumdants.

El curs de guiatge per la natura i el patrimoni dels entorns de Montjuïc arriba a la segona edició

Aquests dies, prop d’una desena de persones que es troben en situació d’atur participen en la segona edició del curs de guiatge i eines d’interpretació de la natura i del patrimoni històric, que vol promoure el coneixement de la muntanya de Montjuïc i el seu territori entre el veïnat que viu als barris circumdants del mont santsenc. “Per assolir aquest objectiu hem dissenyat un curs on formem a guies perquè puguin desenvolupar eines d’interpretació de la natura i del patrimoni amb persones del barri”, explica Julián Castro, tècnic d’activitats turístiques.

Les sessions tenen lloc tant a l’aula, situada a l’Edifici Bàrkeno, com a l’aire lliure, amb sortides a Montjuïc i als barris adjacents, des d’on s’expliquen els aspectes històrics, patrimonials i de la natura. Per exemple, el Camí de l’Esparver, un espai ple de fauna, flora i elements geològics o patrimonials. En aquesta edició, com a novetat, també es treballen els elements que cal tenir en compte a l’hora de fer guiatge amb persones amb diversitat funcional.

“Fem una formació molt pràctica i activa on els estudiants aprenen tècniques de comunicació diverses que serveixen per crear vincles amb el seu públic perquè així puguin fer més interactiu i interessant allò que el públic vagi a veure”, comenta Evarist March, formador i director de Naturalwalks. Una vegada finalitzi el curs, es farà un retorn social amb diverses entitats dels barris, on els usuaris hauran de portar a la pràctica els coneixements adquirits. Algunes de les entitats que participen són el Casal Concòrdia del Poble-sec, el Grup de Dones Ancora de la Marina o el Casal la Vinya, entre d’altres.

Alguns dels usuaris, com l’Antonia que és veïna del barri, destaca “la creativitat” del curs: “Sóc llicenciada en història de l’art, i m’agrada perquè no és només estudiar, sinó també crees, recrees i pots expressar com veus les coses i fer partícip a la gent del que poden descobrir a la muntanya de Montjuïc”. I també el Lorenzo, que viu des de fa poc a la Marina, creu que aquesta “és una oportunitat important que ens permet conèixer el barri ple de riquesa i història”. L’activitat rau de la mesura d’ocupabilitat del Poble-sec i s’ha promogut des del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant-Montjuïc, el Pla estratègic de Turisme i el Pla de Barris de la Marina.

cursguiatgenaturapatrimonimontjuicjunyde2018-07

cursguiatgenaturapatrimonimontjuicjunyde2018-02

cursguiatgenaturapatrimonimontjuicjunyde2018-03

cursguiatgenaturapatrimonimontjuicjunyde2018-04

cursguiatgenaturapatrimonimontjuicjunyde2018-05

cursguiatgenaturapatrimonimontjuicjunyde2018-06

Compartir: