El Cor Jove de la Coral Sant Medir viatjarà fins a Lyon per participar al Festival Europa Cantat Junior

Unes vint cantaires de l'entitat coral del barri de la Bordeta viatjaran a la ciutat de Lyon per participar del 13 al 20 de juliol a la vuitena edició del Festival Europa Cantat Junior, dedicat als cors infantils de 8 a 18 anys.

El Cor Jove de la Coral Sant Medir viatjarà fins a Lyon per participar al Festival Europa Cantat Junior

El Cor Jove de la Coral Sant Medir del barri de la Bordeta viatjarà a la ciutat de Lyon per participar del 13 al 20 de juliol a la vuitena edició del Festival Europa Cantat Junior, dedicat als cors infantils de 8 a 18 anys. Unes vint vocalistes de l’entitat coral bordetenca gaudiran d’una experiència única i enriquidora, ja que treballaran amb directors i cors d’alt nivell, descobriran noves cultures del cant coral i enfortiran el vincle amb els cantaires d’altres països.

Durant una setmana, el cor es trobarà amb més d’un miler de cantaires de tot Europa, sobretot de França, Alemanya i Bèlgica. També hi haurà una àmplia representació de les corals catalanes, amb més de 200 cantaires: “A Catalunya hi ha una empenta, una tradició, i una il·lusió per viure aquestes coses, ja que tenim un tarannà i una alegria de compartir i sortir”, considera Ramon Beltran director de la Coral Sant Medir.

La coral participa en aquest esdeveniment des de fa quatre anys “ho vam tastar a França i ens va enganxar” explica Beltran. Durant el festival, els millors directors i professors del món coral rebran les cantaires per realitzar tallers amb “repertoris espectaculars”. També viuran l’ open singing o cant comú, on el miler de participants i, fins i tot la ciutat acollidora, cantaran cançons d’arreu, amb la dinamització del director francès Denis Thuillier.

Beltran explica que cada vespre hi haurà un concert amb les millors corals de joves d’Europa, “és un ritme d’aprenentatge i convivència increïble”, assegura. Un d’aquests concerts serà programat per les corals del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, que enguany celebra el 50è aniversari i ha rebut el Premi Nacional de Cultura.

viatgelyoncorjovecoralsantmedirjunyde2017-02

viatgelyoncorjovecoralsantmedirjunyde2017-03

Compartir: