El Consorci d’Educació de Barcelona estudia trobar una nova ubicació a l’Escola Miquel Bleach d’Hostafrancs

Diverses famílies que el pròxim curs portaran els seus infants a cursar P3 a l'Escola Miquel Bleach han escrit un manifest, que ja suma mig miler d'adhesions, on demanen que es millorin les infraestructures d'aquest centre perquè pugui donar les mateixes oportunitats educatives que la resta d'escoles del barri.

El Consorci d’Educació de Barcelona estudia trobar una nova ubicació a l’Escola Miquel Bleach d’Hostafrancs

Diverses famílies del barri que el pròxim curs portaran els seus infants a cursar P3 a l’Escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs demanen que es millorin les infraestructures d’aquest centre perquè pugui donar les mateixes oportunitats educatives que la resta d’escoles del barri: “Volem que sigui una escola més, on els veïns la contemplin com una possible escola pels seus fills, ja que actualment queden moltes places lliures i creiem que no està al mateix nivell que les altres. Cal millorar el pati i la façana, el menjador no té cuina pròpia i hi ha una manca d’espais polivalents”, explica l’Ariadna, mare d’un futur alumne del centre.

És per aquest motiu que aquest grup de set famílies ha escrit un manifest en què demanen que “totes les escoles del barri siguin iguals”. També inclouen altres centres que “no representen la realitat del barri” com les escoles Gayarre o Francesc Macià de la Bordeta i Hostafrancs, respectivament. Ja hi ha un total de 500 veïns i entitats que s’han adherit a aquesta proposta a favor “de la igualtat d’oportunitats a l’escola pública i en contra de la segregació del sistema educatiu públic”.

El Consorci d’Educació de Barcelona és conscient d’aquesta preocupació que manifesten les famílies. “És cert que no negarem una realitat. L’escola Miquel Bleach està en un edifici que té una catalogació C, per tant està protegit i les actuacions que es poden fer són determinades”, comenta Clara Balaguer, coordinadora territorial del Consorci d’Educació de Barcelona.

A més, des de l’administració asseguren que en els darrers anys s’han fet millores en les diferents infraestructures de l’escola que alberga el cantó oposat de l’edifici de la Seu del Districte, com en els espais o el menjador, però cal trobar una alternativa. Aquesta passa en buscar una nova ubicació a l’escola a mitjà termini: “Estem estudiant un espai proper, i hi ha alguna possibilitat que fins que no veiem la viabilitat de tot plegat no podrem dir-ho”, avança Balaguer.

Compartir: