El Consell de Barri de Sants informa del procés de recuperació de la Lleialtat Santsenca i la Model del Segle XX

Durant el Consell, celebrat dimecres a les Cotxeres, la regidora Laura Pérez va anunciar que la gestió i el manteniment dels nous ascensors dels Jardins de la Rambla de Sants ha canviat i ara és municipal, després de les nombroses averies i queixes del veïnat. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de Sants informa del procés de recuperació de la Lleialtat Santsenca i la Model del Segle XX

El Consell de Barri de Sants, celebrat dimecres al vespre a la sala d’actes del centre cívic de les Cotxeres de Sants va començar recordant la figura de l’activista associatiu i arxiver del barri, Anselm Cartañà, desaparegut la nit del dilluns. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va anunciar que la gestió i el manteniment dels ascensors dels Jardins de la rambla de Sants ha canviat i ara és municipal. Els problemes que ocasionaven al veïnat van ser detectats després de fer una inspecció i veure “que unes peces dels ascensors no eren les adequades i les vam canviar”. Pérez també va explicar que en els darrers mesos s’ha treballat amb els veïns de la finca de la rambla de Badal número 122 per trobar una solució a la manca d’intimitat que tenen: “Estem molt a prop de trobar una solució que passa per replantejar el disseny de la rambla i esperem que la proposta acabi sent validada per tots els grups”. Alguns veïns del número 116 de la Rambla Badal van exigir al Districte que se’ls trobi una solució perquè també es troben afectats.

Més tard, es va presentar el projecte de millora del carrer Priorat i de l’interior d’illa que es dividirà en dos espais, “un diferenciat per gossos i un altre que serà més diàfan”. L’espai es tancarà a l’estiu i a finals d’any començaran les obres de reforma que duraran uns quatre mesos. A la sessió, Pérez va informar que el Districte està adequant l’antiga cooperativa la Model del Segle XX, “esperem acabar-les abans de l’estiu i estem treballant amb els joves, juntament amb la Federació de la Festa Major de Sants, per materialitzar la cessió amb un conveni i redactant l’autorització de l’ús de les naus”, explicava.

La regidora va recordar que la Plataforma de la Lleialtat Santsenca ha acordat amb el Centre Social de Sants i el Secretariat d’Entitats de Sants impulsar un projecte comunitari que estarà definit a finals de maig. La proposta del Districte és “fer una gestió cívica amb adjudicació directa a la Plataforma de la Lleialtat Santsenca”. Xavier Ros d’H-Arquitectes va explicar que la restauració de la façana del futur centre cívic “no buscava que fos un edifici nou, sinó que hem agafat el que teníem, però sense buscar una nova imatge”. Ros va projectar diverses imatges dels interiors de l’equipament on s’han aprofitat elements vells que han estat restaurats, sanejats i reforçats estructuralment, i que s’han combinat amb algunes estructures més modernes. Cal destacar la climatització de l’edifici que serà generada a través d’un sistema de sensors que s’encarregaran d’obrir i tancar automàticament les finestres de la façana i, per tant, ventilar l’interior.

A l’acte, el doctor Jaume Grau, de la Unitat de Cribratge de l’Hospital Clínic va oferir una xerrada informativa referent al Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte de Barcelona. El projecte s’adreça a homes i dones d’entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se una prova cada dos anys. Amb aquest programa es vol detectar i diagnosticar els casos el més aviat possible i garantir el seu tractament perquè hi hagi moltes probabilitats de curació.

En el torn obert de paraules, la Isabel Cortès, veïna de la rambla de Badal va mostrar el seu enuig a l’estat en què es troba aquest passeig: “Quan van treure el mercat provisional van deixar la rambla feta un nyap, sense arbres, sempre veig que fan obres i amb fuites d’aigües a l’altura del carrer Canalejas”. També, Antonio Pachon, veí de la plaça d’Osca va demanar ajudes al Districte per “insonoritzar les nostres finestres, ja que els problemes de soroll no han estat resolts i ens continuen generant poca qualitat de vida als veïns de la plaça”.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridesantsabrilde2017-01

conselldebarridesantsabrilde2017-02

conselldebarridesantsabrilde2017-03

conselldebarridesantsabrilde2017-04

conselldebarridesantsabrilde2017-05

conselldebarridesantsabrilde2017-07

conselldebarridesantsabrilde2017-08

conselldebarridesantsabrilde2017-09

conselldebarridesantsabrilde2017-10

conselldebarridesantsabrilde2017-11

conselldebarridesantsabrilde2017-12

conselldebarridesantsabrilde2017-13

conselldebarridesantsabrilde2017-14

conselldebarridesantsabrilde2017-15

conselldebarridesantsabrilde2017-16

Compartir: