El Consell de Barri de Sants fa balanç de les actuacions fetes aquesta legislatura i de la gestió de la Lleialtat Santsenca

Dimecres es va celebrar a les Cotxeres de Sants l’últim dels Consells de Barri d'aquesta legislatura, el santsenc, on es va presentar el projecte Vincles, destinat a la gent gran. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de Sants fa balanç de les actuacions fetes aquesta legislatura i de la gestió de la Lleialtat Santsenca

Dimecres es va celebrar a les Cotxeres de Sants l’últim dels Consells de Barri d’aquesta legislatura, el santsenc, on es va presentar el projecte Vincles, destinat a la gent gran. Eulàlia Andreu, del Departament de Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, explicava que Vincles “és una aplicació que permet la comunicació amb amics i familiars i també amb persones de la tercera edat que es trobin en la mateixa situació”. Els requisits són “tenir més de 65 anys i està empadronat a Barcelona”, llavors aquestes persones han de demanar la tauleta on hi ha l’aplicació. El barri de Sants forma part d’aquesta xarxa i l’objectiu és combatre “la solitud no volguda”.

Al Consell de Barri també es va una presentació i valoració del primer any de gestió cívica de l’equipament de la Lleialtat Santsenca. Agus Giralt, coordinador del centre, explicava que és un espai “per a usos veïnals, cooperatius i per a la cultura”. Va destacar alguns dels serveis que ofereixen al barri, com la cessió d’espais, amb 25 entitats que setmanalment hi organitzen activitats “184 col·lectius i entitats relacionats amb el barri ens han fet petició d’espai al llarg d’aquest any” explicava Giralt.

La residència artística és un altre dels projectes de més èxit del centre. Aquest consisteix en “facilitar espais perquè les companyies artístiques i culturals puguin preparar els espectacles de forma gratuïta, llavors ells ofereixen espectacles professionals”. Això suposa “un benefici de cara al barri, amb companyies d’alt nivell, preparant i oferint el seu servei, o de forma gratuïta o amb un baix cost de cara al veïnat”.

Al Consell es va fer un repàs de les actuacions fetes al llarg de la legislatura i les que queden pendents. Joan Sanromà, conseller de govern del barri de Sants, en destacava “el pla d’usos de plaça d’Osca, la pacificació de l’entorn del Mercat de Sants amb plataformes úniques, i els projectes d’equipaments com la Lleialtat Santsenca o la projecció de la futura escola de música municipal”.

Entre els temes pendents, va assenyalar “l’accessibilitat a l’estació de metro de la plaça de Sants, on la competència és de la Generalitat de Catalunya, i la finalització del procés de cobertura de les vies de la banda de mar”. Hi ha en marxa un procés d’expropiació d’aquell àmbit, però encara pendent. També, es vol acabar de fer intervencions en l’entorn de l’aparcament i la circulació de l’estació de Sants i dels seus autobusos.

Clicant al reproductor podeu veure el video de la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-02

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-03

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-04

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-05

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-06

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-07

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-08

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-09

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-10

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-11

conselldebarridesantscotxeres10abrilde2019-12

Compartir: