El Consell de Barri de Sants-Badal anuncia que les obres de Carreras i Candi i Esteràs començaran al novembre

Durant el Consell, la regidora del Districte va explicar que les obres del futur CAP de Sants-Badal arriben a la fase final, i que abans de finalitzar l'any, un equip del Consorci de Salut explicarà al veïnat quines seran les funcions específiques i els serveis del nou centre sanitari. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de Sants-Badal anuncia que les obres de Carreras i Candi i Esteràs començaran al novembre

L’últim Consell de Barri de Sants-Badal d’aquest curs va celebrar-se dimecres a la tarda a l’auditori de l’Escola Sopeña. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va informar que les obres del futur CAP de Sants-Badal arriben a la fase final, i va avançar que abans de finalitzar l’any, un equip del Consorci de Salut explicarà al veïnat quines seran les funcions específiques i els serveis del nou centre sanitari. També va recordar que el procés participatiu de la plaça de l’Olivereta ja ha finalitzat i és ara quan l’arquitecte ha incorporat totes les propostes que s’explicaran el 9 de juliol a la tarda en una reunió oberta al veïnat a la Fundació Sierra i Fabra.

Més tard Ariadna Ros, tècnica de barri, va retornar totes les demandes recollides durant el procés participatiu del Pla d’Equipaments de la zona centre de Sants, “al barri de Sants-Badal hem recollit 11 propostes, per exemple la necessitat d’ampliar solars potencialment ocupables per equipaments, com el triangle Paca Soler o l’antiga fàbrica Virutex”, deia. Aquest va ser el darrer acte com a tècnica d’aquest barri, ja que es va presentar a Maria Sebastià com a nova tècnica responsable del barri de Sants-Badal per part del Districte de Sants-Montjuïc.

El conseller-tècnic del Districte de Sants-Montjuïc, Xavier Farré, va informar de les obres dels carrers de Carreras i Candi i d’Esteràs que s’acabarà executant en trams a partir del mes de novembre, duraran vuit mesos i tindran un cost de 2,7 milions d’euros: “La idea és ampliar les voreres de banda a banda, s’eliminarà un carril d’aparcament, hi haurà un carril de circulació i també una línia d’arbrat”. A més, va informar del nou servei de la Policia de Barri, per això l’Abel, referent del barri de Sants, va dirigir-se al veïnat recordant que “estem en contacte amb les entitats veïnals i comerciants del barri”.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Badal, Brasil i la Bordeta també va intervenir per fer una crida a la participació a l’entitat veïnal: “Com més gent vingui millor, ja que així podrem treballar els temes d’una manera més extensa i profunda” deia Alfredo Martínez.

Finalment en el torn obert de paraules, Tomàs Gisbert, de la Comissió d’Afectats per la MPGM de Juan de Sada, va tornar a demanar “la reparcel·lació del projecte urbanístic que es va aprovar inicialment l’octubre de 2016, i després de les al·legacions que vam presentar encara no s’ha aprovat definitivament”. També, Josep Cervera, veí del barri va demanar no concentrar tots els gossos al pipicà de la plaça de l’Olivereta, per això va proposar construir diversos pipicans arreu del barri, com per exemple, a la cruïlla del carrer d’Antoni de Capmany amb la rambla de Badal: “A la plaça de l’Olivereta ens venen gossos de tot el barri i de la Torrassa, allò és insuportable”. I la Cristina, veïna de la rambla de Sants a l’altura del carrer Canalejas, va denunciar que alguns bars del voltant abaixen la persiana quan volen i fan soroll, “és impossible agafar el son a la nit”.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-01

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-02

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-03

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-04

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-05

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-06

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-07

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-08

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-09

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-10

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-11

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-12

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-13

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-14

conselldebarridesantsbadaljuliolde2018-15

Compartir: