El Consell de Barri de Sants anuncia que les obres de remodelació del carrer Càceres s’endarreriran fins al Nadal

La trobada d'alguns refugis, que han obligat a fer un estudi arqueològic, i de noves canalitzacions d'AGBAR, han fet endarrerir les obres tres mesos. També es va informar de la campanya d'oci nocturn que aquest estiu es concentrarà als Jardins de la Rambla de Sants i a la plaça d'Osca per garantir el descans veïnal. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de Sants anuncia que les obres de remodelació del carrer Càceres s’endarreriran fins al Nadal

El veïnat de Sants va assistir, dimecres al vespre, al Consell de Barri celebrat a la sala d’actes del centre cívic de les Cotxeres de Sants. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va començar explicant els problemes de civisme que està patint el mobiliari dels Jardins de la Rambla de Sants, “en aquests moments estem trobant una alternativa al disseny dels bancs, i hem de trobar un sistema resistent”. També va informar de la campanya d’oci nocturn que es concentrarà als Jardins de la Rambla de Sants i a la plaça d’Osca, i que ha de permetre “sensibilitzar i compatibilitzar el descans veïnal”. També va informar que el solar del carrer Priorat es tancarà entre el 15 de juliol i el 15 de setembre durant tot el dia “per evitar molèsties i males olors”. I sobre l’accessibilitat a la parada de metro de la plaça de Sants, va anunciar que, en aquests moments, “aquesta estació no està inclosa en el llistat de priorització d’accessibilitat en les parades de Barcelona”.

Durant el Consell, es va presentar la nova campanya de sensibilització ciutadana i comercial que ha de millorar la neteja dels carrers i places del barri. Fins al febrer de l’any vinent, el districte de Sants-Montjuïc comptarà amb vuit informadors que “faran corresponsables als ciutadans, perquè aquests facin una bona gestió dels residus, una bona deposició i una òptima neteja dels carrers i places”, per això cal “identificar les males pràctiques que fan els veïns i els comerços”, deia en David, un dels informadors ambientals del barri.

A més, el Districte va informar de l’estat actual del projecte del Pla d’Usos del Triangle de Sants. “És un espai amb 19 establiments per cada 1.000 habitants, i això és una quantitat elevada, i té impactes en la convivència i en el veïnat”, recordava la regidora, que va resoldre tots els dubtes que van tenir els assistents. Amb aquest pla “es prohibeix l’obertura de noves activitats vinculades a la concurrència pública i potenciar l’eix comercial”. Aquest procés també ha obligat a reduir l’horari de terrasses de la plaça d’Osca. Tot i les mesures, Antonio Pachón, veí la plaça d’Osca es va mostrar descontent, “amb el Pla d’Usos arribareu aviat en altres zones, però a la plaça d’Osca arribeu tard, no el solucionareu”, criticava.

Sobre les obres de remodelació del carrer Càceres es va informar als santsencs i santsenques que finalitzaran més tard del previst. La trobada d’alguns refugis, que han obligat a fer un estudi arqueològic, i de noves canalitzacions d’AGBAR durant l’execució, han fet endarrerir les obres tres mesos: “Esperem que per Nadal puguem passejar per aquests carrers”, preveia Joan Sanromà, conseller de govern del Districte de Sants-Montjuïc.

En el torn obert de paraules, alguns veïns van demanar remodelar “la rambla Badal, entre el carrer de Sants i Antoni de Capmany, és una rambla amb rajoles trencades, està descuidada i no és gens atractiva”, deia l’Olga Masgrau, veïna del barri. Altres van proposar incloure més bancs als Jardins de Can Mantega, i també es va tornar a denunciar “la brutícia i els actes incívics” que tenen lloc als Jardins de la Rambla de Sants.

 

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-01

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-02

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-03

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-04

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-05

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-06

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-07

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-08

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-09

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-10

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-11

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-12

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-13

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-14

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-15

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-16

conselldebarridesantscotxeresjuliolde2017-17

Compartir: