El Consell de Barri de la Marina informa al veïnat dels vuit projectes urbanístics del Pla de Barris

El Pla de Barris va ser l'eix vertebrador del Consell de Barri de la Marina, celebrat dimarts al vespre a la Sala Pepita Casanellas. També es va parlar del començament de les obres en superfície de les estacions de metro de Foc i Foneria, i de les afectacions que aquestes tindran a la via pública. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de la Marina informa al veïnat dels vuit projectes urbanístics del Pla de Barris

El Pla de Barris va ser l’eix vertebrador del Consell de Barri de la Marina, celebrat dimarts al vespre a la Sala Pepita Casanellas. El Districte de Sants-Montjuïc invertirà 15,3 milions d’euros en aquest pla, que actualment es troba en un 15 % de la seva execució. Durant l’acte es va informar dels vuit projectes urbanístics que s’aniran impulsant sobre el territori durant l’any vinent.

Els Jardins de la Mediterrània seran arranjats amb la finalitat de “millorar els usos de l’espai perquè la convivència sigui millor”, explicava Miquel Àngel Valdueza, Director de Serveis de Llicències i Espai Públic. Per això es reformarà tota la plaça interior, i els porxos dels habitatges que hi ha, amb l’autorització prèvia dels propietaris. També es renovarà el paviment i s’augmentarà la zona verda. Les pistes que hi ha actualment desapareixeran i es transformaran en una zona de jocs infantils.

A l’estiu de l’any 2018 es començarà a construir un nou Centre d’Atenció Integral als Jardins de Can Ferrero, que substituirà l’actual centre. L’edifici tindrà una planta baixa més dues plantes i també es posaran en marxa dos ascensors al barri del Polvorí que facilitaran el seu accés, i es construiran dues pistes de bàsquet i una de bolei als Jardins de Can Ferrero. Al carrer Química s’instal·larà un parterre per millorar l’accessibilitat per la vorera.

A la Colònia Santiveri es reurbanitzaran dos carrers “amb una secció plana, diferenciant la zona de vorera pels vianants amb la zona de vehicles, i prohibirem aparcar els cotxes”, detallava Valdueza. En aquesta zona es tindran en compte les marxes exploratòries treballades des d’una mirada de gènere. També es va informar que a la tardor de l’any 2018 s’obrirà una nova zona de skate al carrer Foc, dissenyada a partir d’un procés participatiu amb el col·lectiu de patinadors del barri.

Finalment es va parlar dels dos locals del carrer Química, adquirits pel Districte, on s’acolliran entitats, col·lectius, joves i adolescents. “Hem fet dos locals independents en planta baixa i golfes, està adequat amb ascensors, i en un hi haurà una sala d’ús polivalent”, puntualitzava el tècnic. En aquest sentit, alguns veïns i entitats van denunciar la manca de participació en l’hora d’escollir els usos d’aquests locals. “No heu comptat amb nosaltres per elaborar el projecte dels locals”, declarava un veí de la Marina, igual que Vicenç Larrotxa, de l’Associació de Veïns Cadena Estrelles Altes que va dir: “No estem satisfets, encara que ho acceptem, però ens hagués agradat anar a un procés participatiu”. Tot i això, la consellera de govern de la Marina, Esther Pérez va considerar “prioritari” destinar el local als joves: “Aquest és un dels barris amb més joves de la ciutat, estadísticament parlant”.

Per la seva banda, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va referir-se al començament de les obres en superfície de les estacions de Foc i Foneria. En aquest sentit, va dir que aviat s’informarà de les afectacions que aquestes tindran a la via pública. També va informar de la construcció de 16 habitatges al carrer Guadalquivir del barri del Polvorí. Seguidament, la consellera del barri, Esther Pérez, va fer saber que el Poliesportiu de la Marina serà inaugurat al setembre, amb una jornada lúdica on participaran diferents entitats com la Taula d’Esports. El passat 3 de juliol, l’equipament esportiu ja va obrir les seves portes per acollir un casal d’estiu.

Finalment, en el torn obert de paraules, alguns veïns es van queixar de la presència de “recollidors de ferralla” i van denunciar les conductes incíviques que duen a terme a la via pública, per això van avançar que “s’està plantejant fer patrulles ciutadanes durant la nit”, exposava Florencio. Més tard, en Josep Maria Capdevila va demanar que es pavimenti el passeig de la Zona Franca, “nosaltres tenim una autovia i no un passeig”, criticava. També es va proposar augmentar les zones d’ombra i el nombre de bancs en alguns parcs del barri, i es va exigir arreglar algunes voreres, com la del carrer d’Alumini.

 

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelamarinajuliolde2017-01

conselldebarridelamarinajuliolde2017-02

conselldebarridelamarinajuliolde2017-03

conselldebarridelamarinajuliolde2017-04

conselldebarridelamarinajuliolde2017-05

conselldebarridelamarinajuliolde2017-06

conselldebarridelamarinajuliolde2017-07

conselldebarridelamarinajuliolde2017-08

conselldebarridelamarinajuliolde2017-09

conselldebarridelamarinajuliolde2017-10

conselldebarridelamarinajuliolde2017-11

conselldebarridelamarinajuliolde2017-12

conselldebarridelamarinajuliolde2017-13

conselldebarridelamarinajuliolde2017-14

conselldebarridelamarinajuliolde2017-15

conselldebarridelamarinajuliolde2017-16

Compartir: