El Consell de Barri de la Marina anuncia que la línia 13 d’autobús incorporarà un vehicle més durant els dies laborables

Durant el Consell de Barri, celebrat dilluns a la Sala Pepita Casanellas, també es va presentar el procés participatiu del Pla d'Actuació del Parc de Montjuïc, i el nou projecte del Centre Cultural Islàmic del carrer del Cisell. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de la Marina anuncia que la línia 13 d’autobús incorporarà un vehicle més durant els dies laborables

El Consell de Barri de la Marina, celebrat dilluns al vespre a la Sala Pepita Casanellas, va arrancar amb la presentació del procés participatiu del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc i es van indicar els passos que ha de seguir el veïnat per poder-hi participar. Més tard, es van entregar els resultats de les enquestes sobre l’avaluació dels consells de barri i a partir d’aquests, es va informar de les novetats envers les normes de participació d’aquest òrgan: “A partir del febrer i març s’introduirà un formulari d’intervencions pels torns de paraules, amb l’objectiu d’intentar endreçar els torns”, explicava Gerard Lillo, tècnic de participació del Districte de Sants-Montjuïc. En aquest sentit, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez creu que amb aquest procés “es donen oportunitats i opcions, les més senzilles possibles, no només per participar, sinó també per obligar a rendir comptes”.

Just després, es van presentar els impulsors del nou projecte del Centre Cultural Islàmic del carrer del Cisell, 22. La Xantal Genovart, portaveu de l’entitat i vicepresidenta de l’Associació de Dones Musulmanes Catalanes ADMAC, va explicar com va sorgir aquesta iniciativa: “Aquí tenim un espai suficientment gran per fer diverses activitats en l’àmbit familiar i amb joves. Volem que sigui un espai de barri, on tothom se senti convidat a entrar a participar”.

Abans de passar al torn obert de paraules, la regidora va anunciar que la línia 13 d’autobús comptarà amb un nou cotxe, a partir del novembre, de dilluns a divendres de 8 a 18.30 hores: “Això vol dir que estem reduint moltíssim el temps d’espera, gairebé la meitat”, celebrava Pérez. Més tard, la Fina, veïna del barri, va demanar més freqüència per la línia 109 i H16; i l’Antonio Carro, criticava que amb el carril bici del carrer Mineria s’ha perdut un carril de circulació: “Això s’ha fet sense la participació del veïnat i el carril bici té un traçat insegur, perillós i innecessari”.

A continuació, la Núria, veïna del carrer Motors, va exigir una remodelació del paviment d’aquest carrer i desviar els camions que hi passen diàriament: “Tenim un problema de contaminació acústica pel paviment que està en nefasta situació i també tenim molts camions que passen per aquest carrer”. Segons Esther Pérez, consellera de govern del barri, “a finals d’any farem una actuació al carrer Motors, però qui té fet el projecte per arreglar aquest carrer és el Consorci de la Zona Franca”.

Finalment, Josep Maria Capdevila va alertar de la construcció de la cotxera més gran de tot l’estat espanyol: “Això voldrà dir que tindrem més autobusos i més trànsit pel passeig de la Zona Franca”, exposava. Segons Xavi Farré, conseller tècnic del Districte de Sants-Montjuïc, assegurava que existeix aquest projecte, però demanava calma, ja que “s’instal·larà al costat del moll sud del port, això està molt profund en la zona d’activitat logística, per tant, els accessos es donen per la ronda litoral i no pel mig de la Zona Franca”.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-19

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-01

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-02

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-03

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-04

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-06

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-07

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-08

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-09

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-10

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-11

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-12

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-13

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-14

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-15

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-16

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-17

conselldebarridelamarinaoctubrede2018-18

Compartir: