El Consell de Barri de la Bordeta torna a posar el futur del bus 91 sobre la taula

Prop d'un centenar de veïns i veïnes van participar al Consell de Barri, que es va celebrar dimarts al vespre a la Sala Nova de Sant Medir, i on també es va parlar dels habitatge provisionals del carrer Amadeu Oller, la pista de la plaça de la Farga, la reforma del passatge Andalusia i el parc de Can Batlló. [[Vegeu fotos i video]]

El Consell de Barri de la Bordeta torna a posar el futur del bus 91 sobre la taula

Prop d’un centenar de veïns i veïnes de la Bordeta van participar al Consell de Barri, que es va celebrar dimarts al vespre a la Sala Nova de Sant Medir. La consellera de govern del barri, Maria Riba, va ser l’encarregada de presentar alguns dels projectes que es faran al barri, com els equipaments de Magòria, “crec que és un projecte prou important per tornar a explicar-lo”, deia. Després de la demanda veïnal dels darrers dies, Riba va assegurar que “conservarem l’hort i la zona de jardí del Casal Cívic de Magòria i urbanitzarem més de 5.000 metres quadrats de zona verda”. En el seu discurs, també va referir-se a les mesures de convivència que s’estan impulsant a la plaça de la Farga: “Estem acabant d’estudiar una proposta provisional de dividir la pista per la meitat, creant dos espais de jocs per nens i jovent”. També va celebrar la inauguració del nou local del Centre Cultural Islàmic que es farà el pròxim dissabte a la tarda.

Al Consell també es va presentar el projecte dels allotjaments provisionals que es construiran al carrer Mossèn Amadeu Oller a finals d’aquest any. “És un model d’allotjament senzill. Es tracta d’un projecte de 40 allotjaments i una planta baixa de 300 metres quadrats que estarà oberta pels usos que els veïns decideixin fer”, explicava Tonet Pont. El conseller tècnic dels nostres barris, Xavier Farré, va comentar que aquesta és “una mesura pal·liativa per poder frenar l’expulsió dels veïns”. A més, va recordar que durant els darrers dies s’han celebrat dues sessions participatives amb el veïnat bordetenc per definir els usos del parc de Can Batlló. I de nou, es va informar de la redacció del Pla d’Equipaments de la zona centre de Sants-Montjuïc.

Més tard, Enric Jara de la Comissió de Veïns de la Bordeta va explicar que cap de les quatre propostes de recorregut i freqüència pel bus 91 ha estat satisfactòria, per això “estem elaborant una contraproposta que la passarem a TMB, demanant una reunió per acabar de concretar-ho, i perquè el barri decideixi si aquesta és la solució definitiva”. En aquest sentit, diversos veïns van queixar-se del deteriorament del servei: “Amb els acords que es van tenir durant l’assemblea no s’ha fet res de res. És una vergonya. Si el bus passa cada 45 minuts, és normal que no pugi ningú. Amb això volen demostrar que ningú l’utilitza i treure’l?”, criticava el bordetenc Lluís Altezar. Des del Districte, Riba va assegurar que s’està treballant per trobar “l’autobús que el veïnat necessiti”, tot i que va aclarir que potser no podrà connectar el barri amb la Rambla, com ho feia fins l’any passat.

En el torn obert de paraules, Paco Vàzquez, veí del passatge Andalusia va queixar-se de què la reforma de la via “ha quedat una mica frenada, el projecte es va fer però no avancem”. Per això va demanar una solució immediata per aquest espai privat d’ús públic, ja que “fa un any que no tenim cap resposta del Districte i l’espai cada vegada s’està deteriorant més”. També es va alertar que les arrels de l’arbrat del carrer Sagunt i Andalusia està aixecant les voreres, “això provoca caigudes, un deteriorament de les voreres, i a l’altura del carrer Sagunt número 48, les arrels estan entrant per sota l’edifici, i estan aixecant el sòl de la planta baixa”, comentava Jordi Suñé, veí de la Bordeta.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelabordetaabrilde2018-25

conselldebarridelabordetaabrilde2018-01

conselldebarridelabordetaabrilde2018-02

conselldebarridelabordetaabrilde2018-03

conselldebarridelabordetaabrilde2018-04

conselldebarridelabordetaabrilde2018-05

conselldebarridelabordetaabrilde2018-06

conselldebarridelabordetaabrilde2018-07

conselldebarridelabordetaabrilde2018-08

conselldebarridelabordetaabrilde2018-09

conselldebarridelabordetaabrilde2018-10

conselldebarridelabordetaabrilde2018-11

conselldebarridelabordetaabrilde2018-12

conselldebarridelabordetaabrilde2018-13

conselldebarridelabordetaabrilde2018-14

conselldebarridelabordetaabrilde2018-15

conselldebarridelabordetaabrilde2018-16

conselldebarridelabordetaabrilde2018-17

conselldebarridelabordetaabrilde2018-18

conselldebarridelabordetaabrilde2018-19

conselldebarridelabordetaabrilde2018-20

conselldebarridelabordetaabrilde2018-21

conselldebarridelabordetaabrilde2018-22

conselldebarridelabordetaabrilde2018-23

conselldebarridelabordetaabrilde2018-24

Compartir: