El Club Social Ments Obertes Sants-Montjuïc es fa conèixer al barri

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Sant Pere Claver que, des de fa 8 anys, ofereix un servei de lleure a persones adultes amb trastorn mental i amb un interès en participar de diferents activitats de lleure. Aquesta setmana han fet una jornada de portes obertes al seu local del barri de la Marina.

El Club Social Ments Obertes Sants-Montjuïc es fa conèixer al barri

El Club Social Ments Obertes Sant-Montjuïc, situat al barri de la Marina, va oferir als veïns i veïnes dels nostres barris una jornada de portes obertes ahir al vespre. Aquesta jornada va servir per a què la comunitat pogués conèixer aquest servei: “Volem que ens vegin com un equipament més, com si fos una biblioteca, un ajuntament, és a dir, que utilitzin aquest club social com a qualsevol altre espai, ja que costa fer-nos visibles” deia Imma Vilches, coordinadora del Club Social Ments Obertes de Sants-Montjuïc.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Sant Pere Claver que, des de fa 8 anys, ofereix un servei de lleure a persones adultes amb trastorn mental i amb un interès en participar de diferents activitats de lleure. La finalitat d’aquest projecte és ampliar la seva xarxa relacional i de poder integrar-les millor a la comunitat: “El que pretenem és que aquestes persones adultes amb trastorns mentals puguin mantenir-se vinculades amb la seva comunitat i que facin noves relacions socials que els hi permetin gaudir d’un oci satisfactori” apuntava Marisa Garcia, coordinadora dels Serveis Socials Sant Pere Claver.

Per arribar a aquests objectius, Vilches explicava que el club realitza una àmplia diversitat d’activitats d’oci tenint en compte les preferències i interessos de les persones vinculades i les ofertes del barri: “Fem tallers de cuina, català i anglès, curtmetratges amb gent de l’escola de cinema i voluntaris del Districte,  berenars, viatges, etc”. Totes les activitats que s’organitzen compten amb la participació d’altres entitats del Districte: Fem activitats amb l’Associcació de la Vinya, amb gent de l’Espai Jove, Can Batlló, el Centre Cultural Albareda i fins i tot per Sant Jordi amb els veïns de la Marina”, comentava Vilches.

Entre els socis del club es troba en David i l’Oscar que fa dos fa 2 anys que ho són: “fem musicoteràpia, cuina, sortides al cap de setmana, informàtica…”. Tots dos han vingut perquè la seva assistenta social els hi va recomanar. Des que participen en aquestes activitats “se’ns ha pujat l’autoestima, estem més actius i som més sociables” segons relataven els dos joves.

clubsocialmentsobertessantsmontjuicsantpereclavermarc2015-01

clubsocialmentsobertessantsmontjuicsantpereclavermarc2015-03

clubsocialmentsobertessantsmontjuicsantpereclavermarc2015-04

Compartir: