El Club Ciclista Catalunya utilitzarà un solar del carrer Vallespir de Sants per a la primera escola ciclista de la ciutat

L'entitat santsenca rebrà la cessió d’un solar municipal del Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona, a la part baixa del carrer Vallespir tocant amb el passeig de Sant Antoni, on s’hi ubicarà la primera escola ciclista per a infants de 5 a 16 anys de la ciutat.

El Club Ciclista Catalunya utilitzarà un solar del carrer Vallespir de Sants per a la primera escola ciclista de la ciutat

El Club Ciclista Catalunya del barri de Sants, rebrà la cessió d’un solar municipal del Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest espai, a la part baixa del carrer Vallespir tocant amb el passeig de Sant Antoni, s’hi ubicarà la primera escola ciclista per a infants de 5 a 16 anys de la ciutat.

La cessió d’aquest espai començarà aquest mes de maig i de juny i es reprendrà el setembre, seguint el calendari escolar. L’acord encara està pendent de fer-se oficial, però segons el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, s’espera “materialitzar-ho quan abans millor, és qüestió de dies”. Al tractar-se d’una entitat sense ànim de lucre i de l’ocupació d’un espai públic, l’ús serà durant dos dies a la setmana i “no caldrà cap pagament ni suposarà cap cost per al club”, avançava el gerent.

Aquesta escola de ciclisme es podrà obrir després d’anys de reivindicacions del president del Club Ciclista Catalunya, el santsenc Josep Beltran, que recorda que “ha costat arribar a un acord perquè les negociacions han estat llargues”. D’altra banda agraeix “el suport dels grups municipals en aquest projecte, ja que fa prop de 9 mesos que es va aprovar en ple”. Ara celebra que s’hagi pogut concretar un espai adient al barri.

En aquest solar s’hi desenvoluparan les classes durant dos dies a la setmana. El què s’ensenyarà és a pedalar amb habilitat i tenir reflexes dalt la bicicleta. “Volem que els joves aprenguin a dominar la bici a través de circuits que desenvoluparem en aquest solar tancat, per evitar trobar-se amb altres vehicles”, recorda el president. Ara, un cop es faci oficial l’acord, l’objectiu és “fer divulgació de la nostra escola arreu del districte per entrar en aquesta primera escola ciclista”. Una de les idees que tenen des de l’entitat és establir convenis amb diferents col·legis del districte i els seus professors d’educació física.

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-01

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-02

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-03

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-04

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-05

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-06

solarplabuitscarrervallespirclubciclistacatalunyasantsabril2019-08

Compartir: