El cinema a la fresca torna a Sants amb l’arribada de l’estiu

Avui a la nit ha començat un any més el cicle de projeccions a la fresca al passatge Fructuós Gelabert, just davant del centre cívic de les Cotxeres de Sants i que s’allargarà durant cinc setmanes amb films com La Gran Belleza, Capitan Phillips, Blue Jasmine, La vida d’Adele o Els últims dies.

El cinema a la fresca torna a Sants amb l’arribada de l’estiu

Avui a la nit ha començat un any més el cicle de projeccions a la fresca al passatge Fructuós Gelabert, just davant del centre cívic de les Cotxeres de Sants i que s’allargarà durant cinc setmanes. Aquest any s’han programat cinc pel·lícules, “cada dijous a les 10 de la nit projectarem si el temps ho permet, sinó tenim preparat l’auditori, en cas de pluja” va explicar Toni Ayza, membre de Cotxeres-Casinet.

El primer film projectat ha estat una pel·lícula italiana anomenada “La Gran Belleza, del director Paolo Sorrentino. ‘’És una pel·lícula que parla sobre el poder, la corrupció, sobre els periodistes; i sobre tot el món que rodeja els ambients polítics que es preocupen més de fer favors que a ajudar a la gent’’, afirmava Ayza. La setmana que ve es projectarà la pel·lícula nord-americana “Capitan Phillips”, protagonitzada per Tom Hanks, que tracta dels segrestament de les lleis davant les costes de Somàlia.  ‘’És una pel·lícula que tracta el tema molt bé, perquè no fa bons ni dolents, sinó que retracta una realitat’, expliquen des de l’organització. A més a més, el dia 3 de juliol es projectarà la pel·lícula “Blue Jasmine”, de Woody Allen, i es que segons Ayza ‘’Woody Allen és un dels ídols de la programació de Cotxeres, quan fa pel·lícules que valen la pena les programem’’.

També es projectarà la pel·lícula francesa “La vida d’Adele”’. En relació a aquesta pel·lícula, l’organitzador detallava: ‘’Parla de les relacions personals, és la més llarga del cicle. Malgrat que dura gairebé 3 hores, és una pel·lícula interessant que crec que l’havíem de programar’’.

Finalment, s’acabarà el cicle amb una pel·lícula catastròfica: “Els últims dies”, d’Àlex Pastor. Ayza va afirmar: ‘’És una pel·lícula en la que podem veure escenes espectaculars d’una Barcelona en la que ha aparegut una desgràcia que mai ens acaba d’explicar quina és’’.

La majoria de les pel·lícules del cicle són en català i dues en castellà, i l’entrada es gratuïta. Tony Ayza va aclarir que ja portaven uns 25 anys amb el projecte del cinema a la fresca al barri i que l’èxit de públic està garantit “Normalment vénen entre 400 í 700 persones a cadascuna de les projeccions”.

cinemaalafrescacotxeresdesantsjunyjuliol2014-02

Compartir: