El cicle de ballades sardanistes es trasllada als Jardins de la Rambla de Sants

Les actuacions es faran cada divendres fins al 7 de juliol, en un cicle de 8 ballades. Les partitures que faran sonar els flabiols i les tenores estaran interpretades per les cobles Rambles i Baix Llobregat. [[Vegeu fotos]]

El cicle de ballades sardanistes es trasllada als Jardins de la Rambla de Sants

Amb l’arribada del bon temps, els nostres barris s’omplen d’activitats al carrer. Un exemple el trobem els divendres al vespre amb la ballada de sardanes, que el passat divendres va començar aquest cicle que s’impulsa des de fa molts anys. Els Jardins de la Rambla de Sants, a tocar de la font, és la nova ubicació per l’activitat, ja que anteriorment es realitzaven al carrer Joan Güell i antigament al parc de l’Espanya Industrial: “Ens van proposar aquest nou espai, vam pensar que seria una bona ubicació, ara esperem que vagi bé, ja que és un espai molt bonic però fa molt de vent”, valorava Montserrat Gili de la Comissió Sardanista de Sants i del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Les actuacions es faran cada divendres fins al 7 de juliol, en un cicle de 8 ballades. Les partitures que faran sonar els flabiols i les tenores estaran interpretades per les cobles Rambles i Baix Llobregat, en divendres alterns. D’aquesta manera es completarà una nova edició de més de quaranta anys d’història, i després que “una colla d’amics la comencessin a desenvolupar al barri, per bé que ara som una altra junta”, recordava Gili, fent una crida al jovent perquè en un futur “ens reemplacin per seguir amb aquesta tradició”. Al llarg de l’activitat sardanista també es venen butlletes per sortejar dos berenars a la pastisseria Kessler Galimany i al Forn Baltà.

La cobla barcelonina “Rambles” va ser el conjunt d’onze components que va inaugurar aquest cicle de sardanes, divendres passat. Durant l’actuació van oferir un ampli repertori que va començar amb “Mataró Sardanista” de Carles Santiago. Un dels membres de la cobla, en Pablo Fernández, creu que el nou espai escollit “té molt més espai pels balladors”. I entre els participants, l’Enriqueta, veïna de les Corts, comentava que des de fa cinc anys balla en aquest cicle de sardanes, “m’agrada molt venir perquè conec a molta gent i perquè m’agrada molt la música i l’ambient”.

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-11

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-10

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-09

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-08

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-07

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-06

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-05

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-03 sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-02

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-01

sardanesalsjardinsrambladesantsmaigde2017-12

Compartir: