El Centre Social de Sants celebra la Torronada a punt d’iniciar la remodelació de la seva seu

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, va guanyar la votació popular del "Caganer de l’Any", que organitza el Centre Social de Sants i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana en el marc de la seva tradicional celebració de Nadal, la Torronada, que es va fer dijous. [[Vegeu fotos]]

El Centre Social de Sants celebra la Torronada a punt d’iniciar la remodelació de la seva seu

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, va guanyar la votació popular del “Caganer de l’Any”, que organitza el Centre Social de Sants i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana en el marc de la seva tradicional celebració de Nadal, la Torronada, que es va fer dijous. Segons Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants, el personatge triat destaca pels seus atacs al català “tenint en compte a més que ell és valencià i coneix la llengua”.

Sobre aquest premi, que va idear la CAL, l’Assumpta Sogues detallava que “com a catalano-parlants sovint ens podem sentir menystinguts per la nostra llengua” i en aquest sentit “estem alerta a veure quins personatges públics l’ataquen”. Lamenta que això encara passi, però almenys donen un enfocament humorístic a aquesta situació per fer-ne també una crítica cultural.

Més enllà de la celebració de la 18a Torronada i de la votació satírica popular, es va aprofitar per anunciar les novetats sobre les obres a la històrica seu del Centre Social de Sants del carrer Olzinelles, que va adquirir el Districte de Sants-Montjuïc i que s’ha de reformar. El president de l’associació de veïnal santsenca va explicar que es troben en “el punt previ al concurs públic”, que se celebrarà en les properes setmanes. Mentre, ja hi ha llest “un avantprojecte de remodelació sobre el que treballaran els arquitectes per presentar-se al concurs”. Aquest projecte es troba exposat al Centre Social perquè tots els socis i sòcies puguin veure’l. S’espera que al llarg del 2019 comencin les obres i que al 2020 ja es pugui gaudir del nou Centre Social, que guanyarà una planta.

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-01

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-02

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-03

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-04

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-05

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-06

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-07

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-08

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-09

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-10

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-11

torronadacentresocialdesants20desembrede2018-12

Compartir: