El Casal de Joves de Sants rebrà les claus de la Model del Segle XX a finals de febrer

El Districte assegura que està treballant perquè a finals de febrer estiguin finalitzades les obres de major complexitat i de condicionament necessàries per complir amb la normativa. El Casal de Joves té previst organitzar una jornada festiva el pròxim 11 de febrer, a l'exterior de l'antiga cooperativa, per presentar el projecte al veïnat.

El Casal de Joves de Sants rebrà les claus de la Model del Segle XX a finals de febrer

Ja fa molts anys que el jovent de Sants porta reivindicant un espai on poder desenvolupar les seves activitats i ara, està a punt de fer-se realitat amb l’entrada del Casal de Joves de Sants a l’antic edifici de la cooperativa Model del Segle XX, ubicada al carrer Violant d’Hongria, i que actualment és de propietat municipal.

El 25 de febrer és la data màxima que el Casal s’ha fixat perquè el Districte de Sants-Montjuïc els entregui les claus. Per això, aquestes setmanes s’està negociant el document de cessió de l’espai, i “abans del 25 de febrer el firmarem i ens donaran les claus i, posteriorment, haurem de fer unes obres bàsiques de manteniment de l’espai per entrar dins de l’edifici”, explica Miquel Cubero, membre del Casal de Joves de Sants. El Districte de Sants-Montjuïc assegura que treballarà perquè a finals de febrer estiguin finalitzades les obres de major complexitat i de condicionament necessàries per complir amb la normativa establerta: “S’ha de fer una nova instal·lació elèctrica, hem de sanejar els locals, s’ha de treure algun material i s’ha de fer un petit lavabo”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte.

Aquestes darreres setmanes, l’entitat ha visitat escoles i instituts del barri per fer explicar el projecte i fer-lo créixer amb noves propostes. Davant algunes crítiques que els veïns han fet arribar en l’última Audiència Pública envers els futurs usos d’aquest espai, el pròxim 11 de febrer es faran activitats a l’exterior de la l’antiga cooperativa, per tal d’acabar amb “els estigmes que ens estan associant algunes vegades, dient que el jovent només som soroll”, per això, “farem una jornada amb activitats per demostrar tot el que volem fer, com música o tallers de pintura”, avança Cubero.

Compartir: