El Casal de Joves de Sants ja acull activitats en els primers espais condicionats a l’antic edifici de la Model del segle XX

El Districte ha fet una primera inversió d'uns cinquanta mil euros per instal·lar llum i aigua a l'espai, adequar els lavabos i anivellar el sòl de la planta baixa. Ara els mateixos joves que l'autogestionen s'estan encarregant d'insonoritzar i aïllar-lo tèrmicament. L'equipament ja compta amb una sala polivalent, una cuina, lavabos i diverses aules.

El Casal de Joves de Sants ja acull activitats en els primers espais condicionats a l’antic edifici de la Model del segle XX

El Casal de Joves de Sants comença a ser una realitat. Des que van finalitzar les obres de condicionament de la planta baixa de l’edifici de l’antiga cooperativa Model del Segle XX del barri de Sants, el col·lectiu santsenc ja disposa de l’espai per realitzar diverses activitats diàries.

A finals del 2016, el Districte de Sants-Montjuïc va fer una inversió d’uns cinquanta mil euros per instal·lar llum i aigua a l’espai, adequar els lavabos i anivellar el sòl. Una vegada van finalitzar les obres a la tardor de l’any passat, el Consistori va cedir provisionalment l’edifici situat al carrer Violant d’Hongro als joves que ara fan una autogestió de les activitats del local, que compta amb una sala polivalent, una cuina, lavabos i diverses aules.

En els darrers mesos, els nous inquilins han estat treballant per acabar d’adequar el nou equipament al seu estil, gràcies a l’autofinançament. “Hem recopilat electrodomèstics i ara estem insonoritzant i aïllant tèrmicament l’espai amb una paret de pladur”, explica Ares Martínez, membre del Casal. L’objectiu és habilitar la cuina, eliminar una moqueta i ampliar les parets de l’espai amb pladur que seran decorades per aquells que participin en un concurs d’art mural.

També s’han estat fent assemblees per tal coordinar el projecte en comissions. Aquestes han permès crear exposicions, tallers i altres activitats. “Nosaltres plantegem un casal de joves des d’una lògica autogestionària, és a dir, generem un espai on els joves s’apropin i generin ells els seus propis projectes”, diu Martí Manzano, també membre del Casal.

Actualment, el jovent reivindica que el Districte assumeixi una remodelació integral de l’edifici i una adequació de la segona planta. “Ara hem de legitimar el projecte i demostrar que el Casal de Joves funciona bé i cal una reforma estructural de l’edifici però creiem que trigarà perquè cal una inversió forta de l’Ajuntament”, apunta Manzano.

Davant les pors i els temors del veïnat davant la instal·lació d’aquest col·lectiu a l’edifici i per l’ús que en podien fer, els joves han estat treballant per resoldre aquesta preocupació. Per això s’ha creat una taula veïnal que serveix per generar un vincle de comunicació amb el veïnat: “En aquestes taules programen les activitats potencialment sorolloses a partir de les onze. Sense l’aprovació d’aquesta taula no es poden fer determinades activitats”, diu el santsenc.

L’edifici situat al carrer Violant d’Hongria, va acollir l’antiga cooperativa la Model del Segle XX i posteriorment la discoteca Agapito. Actualment està afectat urbanísticament i serà catalogat com un edifici singular, amb la voluntat de mantenir-lo, assegura Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-01

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-02

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-03

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-04

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-05

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-06

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-07

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-08

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-09

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-10

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-11

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-12

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-13

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-14

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-15

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-16

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-17

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-18

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-19

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-20

nouequipamentcasaldejovesdesantsgenerde2018-21

Fotos: EL3.CAT i Casal de Joves de Sants

Compartir: